Selim’de Biogaz Tesisi kuruluyor

Selim’de Biogaz Tesisi kuruluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Selim İlçe Müdürü Gültekin Şekerci, Karahamza Köyü'nde Biogaz Tesisinin kurulma aşamasında olduğunu söyledi.

 

lçedeki yatırımcıların gerekli izinlerini aldıklarını belirten Şekerci, “Karahamza köyünde “Bogaz Tesisi’ kurulma aşamasında. 2013 yılında inşallah ilçemizdeki Biogaz Tesisi kurulacak. Burada kurulduğu zaman ilçemize aynı zamanda ilimizin çehresi değişecek. Burada ki ürün yelpazesi değişecek. Özellikle daha önce burada buğday, arpa ekiliyordu. Şuanda burada şeker pancarı, patates yetişiyor. Burada ürün potansiyeli değişecek. Ve çiftçimiz kazanacak. Burada üretilen ürünler tarla ve ilçe birliği vasıtasıyla Biogaz Tesisine satılacak. Buradan taahhütlü, anlaşmalı çiftçilik yapılacak. Hammadde olarak da şeker pancarı, yonca, fiğ, katı ve sıvı hayvan gübresi, sıvı yağ atıkları bunlar hammadde geliri olarak kullanılacak. 2013 yılında 50 trilyonluk bir yatırım var.” şeklinde konuştu.
 
Şekerci, daha sonra şunları söyledi:
“İlçemizin Cumhuriyet mahallesinde şap hastalığı çıktı. Bu hastalıktan dolayı bir aylık hayvan pazarını kapattık. Kars merkez, Selim hayvan pazarı da kapatıldı. Ayın 25’i itibari ile hayvan pazarımız açıldı. Ve şuanda faaliyettedir. 25 bin civarında büyükbaş hayvan aşılandı. Aşılamamız devam etmektedir. Biz özellikle köylerde çiftçilere yönelik tarla bitkileri, ürün potansiyeli ekilişleri hakkında bilgiler vermekteyiz. Onlardan istediğimiz gübre desteklemesi kapsamında çiftçilere önerdiğimiz konulara uymalarını istiyoruz. Özellikle çiftçi arkadaşlardan toprak almalarında numune getirirken vatandaşlarımız kendi tarlasından topraklarının uygun şekilde getirsinler. Bizde ona göre gübre önerisi yapıyoruz. Bundan dolayı vatandaşlarımızın o tarladan hangi gübre azımsa onu önereceğimiz için tarlalarından toprak alsınlar. Başka yerden rastgele toprak getirmesinler.”
kha

Önceki ve Sonraki Haberler