Selim’de Büyük Yatırım

Selim’de Büyük Yatırım

Kars’ın Selim İlçesinde uzun yıllardır planlanan Sanayi Tipi İşyerleri projesi start aldı.

Selim-Sarıkamış yol ayrımında, ihalesi yapılan Sanayi Tipi İşyerlerinin temel atma törenine  Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Latif Baytar, yüklenici müteahhit Osman Aydın ve bu projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Şirzatoğlu Mimarlık-Mühendislik & Restorasyon firması adına İnş.Yük.Müh. Melih Sadak, kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan Selim Belediye Başkanı Çoşkun Altun şunları söyledi: “Selim’de büyük bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Şüphesiz bu projenin hayata geçirilmesinde kaymakamımızın katkıları çok büyüktür. Kendisi hazineye ait araziyi ve müteakiben bu büyük yatırımı Selimlilere kazandırmıştır. Kendisine bu duyarlılığından ötürü şükranlarımı sunuyorum. Halkımız adına en büyük destekleri ve katkıları yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi iyi bir sanayi, gözde bir sanayi sitesi bir şehrin gelişmesinde etkin rol oynamakta olup, kazandırdığımız bu yatırım ile ilçemiz daha da gelişecektir.”

Ardından kürsüye çıkan Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ise şu ifadelerde bulundu:

“Öncelikle desteklerinden ve bu yatırımı Selim halkına kazandırdığından ötürü Selim Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2014 yılı yerel seçimlerinde göreve başlayan ve daimi aktif olarak görevinin başında bulunan Başkanımız Selime bir Sanayi Sitesinin yapılması gerektiğini her fırsatta dile getirmiş ve bu işin öncülüğünü yapmıştır. Kendisiyle bu konuda hem fikir olduk. Yaptığımız istişarelerde bir ilçede sanayi sitesinin olmasının, o ilçeye kazandıracağı artılardan bahsettik. Bu hususta gerek kooperatif üyeleri gerekse vatandaşlarımızdan tam destek aldık. Yaklaşık 45.000 m2 lik bir arazi üzerine yapılacak olan sanayi sitesinin bugün temellerini atmaktan dolayı mutluluk duyuyor bunun daha nice ilklere sebep olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Selim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Baytar ise, “İlçemizin gelişmesinde aktif rol oynayacak olan ve üzerinde çalıştığımız Selim Sanayi Sitesinin temel atma töreninde bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Selim Sanayi Sitesi projesinin hayata geçirilmesinde emekleri olan Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkürü bir borç bilirim. Bildiğiniz gibi bir şehrin gelişmesinde en etkin rol sanayiden geçmektedir. Bu bağlamda bugün temellerini attığımız Sanayi sitemizin daha nice ilklere nasip olması dileklerimle, bu yatırımın Selime ve Kars’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kars, Selim ve Sarıkamış’a hizmet vermesi planlanan sanayi sitesi projesinin gerçekleşme aşamasında büyük rol oynayan, fikir ve tasarımları Merhum Mimar Engin Sadak tarafından hazırlanan, Şirzatoğlu Mimarlık-Mühendislik&Restorasyon firması adına  oğlu Melih Sadak da bir konuşma yaptı, Sadak şu ifadelerde bulundu:

“Kars ve Selim açısından yapılan bu büyük yatırım, toplumumuz açısından atılmış olan büyük bir adımdır. Bildiğimiz gibi gelişmekte olan illerin başında gelen Serhat Sınır Kenti Kars’ımız Bakü-Tiflis demiryolu hattının açılması ile birlikte yeni ticaret merkezinin cazibesi haline gelecektir.Atılan bu adımla da ilk meyveler verilmeye başlanmıştır. Bu projenin başlamasında,ilerlemesinde ve mimari tasarımlarında büyük rol oynayan, desteklerini ve enerjisini her zaman şehrimizin kalkınması için harcamış olan babam Merhum Mimar Engin SADAK’a şehrimiz adına teşekkürü bir borç bilir; bu yatırımların öncülüğünün firmamız adına devam edeceğini belirtir, saygılarımı sunarım.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler