Selim'de İşletmeci-Kaymakam Tartışması

Selim'de İşletmeci-Kaymakam Tartışması

Kars'ın Selim İlçesi Çarşı Mahallesinde bir petrol istasyonu arkasında bulunan iki katlı binada İçkili Müzikol açmak isteyen Diyarbakırlı Nurettin Kaya isimli işletmeci ile Kaymakam arasında tartışma yaşandı.

 

Kaymakamın “Şov yapıyorsun, defol git” dediği işletmeci polisler tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.
 
Bu tartışma Selim İlçesi’nde İstanbul Beykoz Belediyesi’nce yaptırılan Beykoz Belediye Parkı açılışında yaşandı. Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya konuşma yaparken İşletmeci Nurettin Kaya kürsüye yaklaştı. Bu arada kaymakamın korumaları şahsın etrafında önlem aldı. Kaymakam Kaya konuşmasını tamamladığı sırada Nurettin Kaya isimli işletmeci yaşadığı sıkıntıları anlatmak için Kaymakamın yanına yaklaştı ve haksızlığa uğradığını söyledi. Bunun üzerine Kaymakam Kaya, “Sen yanlış yapıyorsun. Burası şov yeri değil. Şov yapıyorsun sen. Defol git” dedi ve polislere seslenerek “Al onu” talimatı verdi. Korumalar ve polislerin güçlükle şahsı güçlükle uzaklaştırmasının ardından yerine geçen kaymakamın bir süre olayın gerginliğini üzerinden atamadığı görüldü.
 
Yaşanan bu gerginliğin ardından törene geçildi. Saygı duruyu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törene İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kars Vali yardımcısı Karahan Daştan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yağmurun tad vermediği açılışta konuşma yapan Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, göreve geldikten sonra ilçede yapılan hizmetleri ve bundan sonra yapmayı planladıkları hizmetleri anlattı. Bu arada yağmurun şiddetini artırmasıyla Yücel konuşmasına çadır içine taşınan kürsüde devam etti ve parkta büyük fedakarlık gösteren Beykoz Belediye Başkanına ve ekibine teşekkür etti.
 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de, olumsuz hava koşullarıyla birlikte ses sisteminde sık sık arıza meydana gelmesini, rüzgar ve soğuk havanın da etkisiyle konuşmasını güçlükle yapabildi. Yağmurun bereketinden de söz eden Çelikbilek, “En iyisi biz konuşmayalım. Çünkü yağmurun sesini dinlemek daha güzel” diyerek espri yaptı. Yağmurun bereketinden de söz eden Çelikbilek, parkın tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
 
Son olarak Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya kürsüye çıktı. Kars’ın uzun geçen kış mevsiminin ardından yazı heyecanla eklediğini ifade ederek bu tür yatırımların bu bölgelerde önemli olduğunu anlattı ve çocukların bu parkta gönüllerince eğleneceklerini söyledi.
 
Yağmur ve rüzgar nedeniyle halk oyunları gösterisinin iptal edilmesinin ardından açılışa geçildi ve protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek parkı hizmete soktular. Park içinde yaptırılan kamelyalar ve diğer bölümlerin de gezilmesinin ardından plaketler takdim edildi ve hediyeler verildi.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler