Selim’de Tütünsüz Yaşam

Selim’de Tütünsüz Yaşam

31 Mayıs 'Dünya Tütünsüz Günü' münasebetiyle ilçemiz Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesi konferans salonunda program düzenlendi.

 

İlçe kaymakamı Mehmet Nebi Kaya başta olmak üzere daire amirleri ve çok sayıda kamu çalışanı ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programda sigaranın zararları ve dumansız hava sahasının öneminden bahsedildi.

İlk olarak söz alan ilçe kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ‘4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun’ hükümlerinin uygulanması konusunda ilçemizde özveriyle çalışan Sağlık Grup Başkanlığı’na İlçe Emniyet Amirliği’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, ilçe siyasetçilerine ve esnafa teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yapan hastane uzman hekimlerinden Uzm. Dr. Cem Çetin, aile sevgisinden mahrum gençlerin sigara kullanma oranının yüksek olduğuna dikkat çekti. Slayt gösterileriyle sigaranın zararları anlatıldı.

Ellerinde balonlarla sahneye çıkan minikler sloganlarıyla programa renk kattılar. Sloganını unutan miniklerin komik mimikleri gülüşmelere yol açtı.

Son olarak söz alan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Turgay Sevinç dumansız hava sahasının gerekliliğinden ve tüm halkımızın bu konuya hassasiyet göstermesinin lüzumundan bahsetti. 

Programın son bölümünde sigarayı bırakarak tütünsüz bir yaşamı tercih eden AK Parti İlçe Başkanı Coşkun Altun, Sağlık Grup Başkanı Turgay Sevinç, PTT Müdürü Enver Umurlenk başta olmak üzere sigarayı bırakan toplam 23 kamu görevlisine teşekkür belgeleri verildi. Programa damga vuran olay ise belge takdimi sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın’ın ve SYDV müdürü Fikret Çelik’in sigarayı bıraktıklarını açıklamaları oldu. Bu açıklamalar salondan büyük alkış aldı.

Önümüzdeki yıl bu rakamın daha da artacağı ümidi ve temennisiyle program sonlandırıldı.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler