Selim'e Modern Hayvan Pazarı

Selim'e Modern Hayvan Pazarı

Kars'ın Selim İlçesi'nde yapımına başlanan Modern Hayvan Pazarı'nın temeli AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr.Yunus Kılıç tarafından atıldı.

Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel’in girişimleriyle hazırlanan, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’ya sunularak kabul edilerek hayata geçirilen Modern Hayvan Pazarı 860 Milyar TL.’ye mal olacak.

Selim İlçesi’nde düzenlenen törenle temeli atılan Hayvan Pazarı’nın Ekim 2012 tarihine yetiştirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Selim’in hayvan potansiyeli açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Muhittin Yücel; “Özellikle ilçemiz hayvan potansiyeli açısından Kars ve ilçeler de ciddi bir yere sahiptir. Daha önceden de burada bir pazarımız vardı. Ama çok ilkel bir haldeydi. Biz bunu 2011 yılında SERKA ile proje yapmak suretiyle 860 milyar TL. Proje bedeli olan bir hayvan pazarı düşündük. Projesini yaptık SERKA’dan da geçti. Projemi kabul edildi. Tabi bunun 370 Milyar TL.’lik kısmını SERKA karşılayacak. Bunun dışında kalan meblağı biz belediye olarak karşılayacağız” dedi.

GÜNLÜK 10 BÜYÜKBAŞ, 20 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ YAPILACAK

Modern Hayvan Pazarı’nın hayata geçmesiyle birlikte günlük ortalama 10 büyükbaş, 20 küçükbaş hayvan kesimin modern sağlıklı ortamda kesileceğini ifade eden Başkan Muhittin Yücel; “Hayvan Pazarımızın içerisinde projede de görüldüğü gibi modern bir kafeterya, günlük 10 büyükbaş, 20 küçükbaş hayvan kesimi yapılacak şekilde bir mezbaha olacak. İçerisinde eti bekletme, soğuk hava depoları mevcut. Yine vatandaşlarımızın buraya gelirken, hayvanlarını canlı olarak satacak, yada kasaplarımız et kilo olarak alırsa biz onlara hem mezbahanın içerisinde küçük ölçekte kantarlar, hem de mezbahanın dışında 60 tonluk büyük kantarlar olmak suretiyle vatandaşın bu ihtiyacını da düşündük. Veteriner odası olacak. Hayvan laboratuarı olacak. Orada bir büromuz olacak. Toplam hizmet alanı soğuk hava depolarının ve kafeteryanın olduğu bölüm 2 bin metrekare artı hayvan padokları, zemin beton olması hayvanların kullanabileceği alanda 6 dönüm olacak. Toplam 8 dönüm bir arazi üzerinde kurulmuş ve halkımıza hizmet vermiş olacak. İnşallah projemiz Ekim ayının sonuna doğru bitecek. Hayvan Pazarı sadece Selim için değil, hayvan pazarı hem yakın çevre ilçelerimize, merkeze, Ardahan, Göle, Şavşat, Artvin, Ağrı ve Iğdır gibi illerimizde özellikle Selim Pazarını tercih ediyor geliyorlar. Hem Selim halkı hem de bu illere hizmet vermiş olacağız” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, ise yaptığı konuşmada; “Hayırlı olsun yani şehir gelişiyor. İnsanlarımız daha modern şartlarda yaşama isteğinde başkanımızda sağ olsun bu isteği yerine getirmek adına güzel bir adım atmış. Güzel bir proje oluyor. İnşallah bizde bu konu da her türlü desteği veriyoruz. Her ortamda olduğu gibi daha modern tesislerle, daha modern imkanlarla hem insanımızın, hem memleketimizin hizmetinde olmak adına bu tesiste onlardan güzel bir örnek dolayısıyla Selim Hayvan Pazarı’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

SERKA’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’ya teşekkür ettiğini ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, özetle şunları söyledi:

“Çiftçilikle, tarımla alakalı mekanların medenileştiğini görmek bizi son derece sevindiren bir şey. Tabi ciddi bir hayvan ticareti var Selim’de ciddi bir alış-veriş var. Sayın Başkanında ifade ettiği gibi bırakın komşu ilçeleri ve Kars merkezi illerden buraya ciddi bir tüccar geliyor. Tüccarın gelmesi son derece önemli çünkü piyasa oluşuyor. İnsanlar yoğun emek sarf ettikleri hayvanlarını en uygun fiyattan satma imkanı buluyorlar. Öncelikle bunun için bir medeni ortam oluşturulması lazım. Mesele hayvandır diye çok kötü ve ilkel şartlarda olması şart değil. Bu Selim’e yakışacak inşallah ve bundan diğer ilçelerimiz ve diğer illerde örnek alacak. SERKA’ya teşekkür ediyoruz. Bu manada ciddi bir destek veriyor. Ve böyle medeni tesisler, modern tesisler aynı zamanda göreceksiniz böyle medeni tesisler hayvana değil, insana da medeniyet getirecek. İnsanlarımız burada birbirlerine daha saygılı olacak.”

Daha sonra Hayvan Pazarı’nın temeli atıldı. Kurban kesilerek dua okunan temel atma töreninden sonra AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman İlçesi’ne, Prof. Dr. Yunus Kılıç’ta Kars merkeze hareket etti.

yes.20120819160151..gif

yes.20120819160307..gif

Önceki ve Sonraki Haberler