Selim'e Polis Abi Kütüphanesi!

Selim'e Polis Abi Kütüphanesi!

Selim'in Sevilen Emniyet Amiri Emin Topçu, İlçesine Zenginleştirilmiş 'Z' Kütüphane Kazandırdı.

Selim'e Polis Abi Kütüphanesi!

Selim’in Sevilen Emniyet Amiri Emin Topçu, İlçesine Zenginleştirilmiş ‘Z’ Kütüphane Kazandırdı.

Kars’ın Selim İlçesi Emniyet Amirliği, Şehit Er Yılmaz Bilgin İlk ve Orta Öğretim Okuluna, bölgede benzeri bulunmayan bir kütüphane kazandırdı. Kütüphanenin çok renkli mobilyaları ise Antalya’dan getirtildi. Kütüphanede şu an itibariye 400 adet kitap mevcut.

Selim İlçe Emniyet Amiri Emin Topçu’nun örnek olacak girişimleri sonucu, Kars ve çevre illerde eşine rastlanmayan zenginleştirilmiş ‘Z’ tipi kütüphane öğrencilerin hizmetine sokuldu. Kütüphane bünyesinde bulunun bilgisayarlarla da teknoloji ile kütüphane bir arada öğrencilere hizmet verecek. Öğrenciler, İnternet ortamında da istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.

Hizmete açılan kütüphane, Selim İlçe Emniyet Amirliği tarafından ‘Polis Abi Kütüphanesi’ adı altında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devir edildi. Devir teslim öncesi mini bir tören düzenlendi. Kütüphanenin açılış kurdelesi, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından kesildi. Açılışın ardından kütüphaneyi okula kazandıran Selim Emniyet Amiri Emin Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın ile birlikte kütüphane hakkında bilgi verdi.

Kütüphanenin 10 Bin TL’ye mal olduğunu belirten Selim Emniyet Amiri Emin Topçu, okulda kalıcı ve çok güzel bir eser bırakmak için bu kütüphaneyi Selim’e kazandırmak istediklerini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Topçu ile görüşmesinin ardından okulda kütüphane bulmadığını öğrenilmesi üzerine kolları sıvadıklarını da belirten Amir Aydın, “Arkadaşlarımız ile el birliği yaparak okulumuza bu bölgede bir eşi bulunmayan Zenginleştirilmiş ‘Z’ kütüphaneyi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız çocuklarımızın eğitim ve öğretimine kütüphanemiz ile de önemli destek vermek istedik. Başta Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüz Ercan Çakmak ve emeği geçen her kese teşekkür ederim.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın da ilçeye eğitim adına yaptıkları hizmet nedeniyle Emniyet Amiri Emin Topçu’ya teşekkür etti. Amir Aydın’ın ilçede bulunan diğer okullarda her anlamda büyük destekler verdiğini de belirten Aydın, “Amirimiz Emin Topçu sayesinde ilçemiz Kars il genelinde bile eşi bulunmayan modern ve zenginleştirilmiş bir kütüphane kazandı.” dedi. 

KAYMAKAM DOLU’DAN EMNİYET AMİRİ TOPÇU’YA ÖVGÜ

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu da açılış sırasında yaptığı konuşmada, Selim İlçe Emniyet Amiri Emin Topçu için övgü dolu sözler sarf etti.  İlçede vatandaşlarla emniyetin diyaloğunun örnek teşkil ettiğine de dikkat çeken Kaymakam Dolu, Selim deki okul yöneticisi ve öğrencilerin Emniyet Amiri Emin Topçu ile ‘Kardeş kurum, kardeş okul projesi’ kapsamında, öncelikli olarak Emniyet Amirliğini tercih ettiklerini söyledi.

ERCAN, “SELİM, ŞANSLI BİR İLÇE”

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ta konuşmasında, Selim’in çok şanslı bir ilçe olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Emniyet Amirliği ve diğer kurumlar ile ilçe halkının iç içe olduğunu ve Selim’in her bakımdan huzurlu bir ilçe olduğunu da vurgulayan Çakmak, “İlçemiz; Kaymakamlığımız, belediyemiz, emniyetimiz ve halkımız ile birlikte fikriyatı ve zikriyatı hizmet odaklı, huzurlu bir ilçedir. İlçemizde özellikle sosyal faaliyetler oldukça fazla. Bu durum, Selim’e önemli katkı sağlıyor. Bu nedenle Selim halkı çok şanslı. Aslında İstanbul ile Selim’in hiçbir farkı yok. İstanbul da ki bir çocuğun imkanlarını Selim veya diğer ilçelerimize getirebilirsek buradaki çocuklarda aynı kulvarda yarışabilir. Bu nedenle bu gibi hizmetlerin Selim ve diğer ilçelerimizde hayata geçirilmesi son derece önemlidir.” Şeklinde konuştu.

Açılışın ardından davetler tarafından kütüphane gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler