SERKA, kazanan projeleri açıkladı

SERKA, kazanan projeleri açıkladı

Serhat Kalkınma Ajansı, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projeleri açıkladı. Programlar kapsamında ajansa başvuran 39 projeden 16'sı destek almaya hak kazandı.

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), teklif çağrısına çıktığı iki program için destek almaya hak kazanan projeleri açıkladı. 4 Temmuz 2007 tarihinde Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısına çıkan Ajansa, 30 proje, Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında da 9 proje olmak üzere toplam 39 proje başvurusu yapıldı. Proje teklif başvurularının alınmasından hemen sonra projelerin idari ve uygunluk kontrolü gerçekleştirildi.
 
13 PROJE TARIM, HAYVANCILIK VE TURİZM ALTYAPISINI GELİŞTİRMEK İÇİN DESTEK ALACAK
Ön inceleme aşamasından geçen proje tekliflerinin teknik ve mali açılardan değerlendirilmesini, alanlarında deneyim ve uzmanlığa sahip Bağımsız Değerlendiriciler yaptı. Daha sonra oluşturulan Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilen projeler, Yönetim Kurulu’nun onayına sunuldu. 28 Ekim 2011 tarihinde yapılan 17. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısında, 2011 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan 13 proje onaylandı.
 
DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ’Nİ 3 PROJE KAZANDI
SERKA’nın 2 Temmuz 2011 tarihinde “bölgesel gelişme planları ve programlarının uygulama kapasitesini geliştirmek, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamak” için kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik mali destek sağlamak amacıyla başlattığı Doğrudan Faaliyet Destek Programı’na ise, 9 proje başvuru yapıldı. Projelerden 3’ü 70 ve üzerinde puan alarak destek almaya hak kazandı. Yönetim Kurulu’na sunulan projeler, 28 Ekim 2011 tarihinde yapılan 17.Olağan Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı. 
 
Öte yandan SERKA, Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında son başvuru tarihinin31 Aralık 2011’e uzatıldığını açıkladı. SERKA, program için ayrılan mali kaynağın bu tarihten önce bitmesi halinde programın sonlandırılacağını ve kamuoyuna bilgi verileceğini duyurdu.İki program kapsamında destek almaya hak kazanan projeler SERKA’nın internet sitesinden öğrenilebilir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler