Susuz’da Etüt Merkezi açıldı

Susuz’da Etüt Merkezi açıldı

Kars'ın Susuz İlçesi'nde Cilavuz Kalkınma Derneği (CİLAVUZ - DER)'nin SODES kapsamında yürüttüğü “Görün Biz de Varız” projesi kapsamında kurulan Kadın Eğitim Kültür ve Dayanışma Merkezinde “Etüt Merkezi” açıldı.

Özellikle köyden gelen kadınlar yanlarında getirdikleri yün çorap, yazma, kazak vb. ürünleri de satıp aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.
 
Annesi çalışan öğrenciler dersten çıkıp Kadın Eğitim Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde açılan “Etüt Merkezi”ne gidiyorlar. Burada görevlendirilen öğretmen rehberliğinde ödevlerini yapıp, SBS sınavlarına hazırlanıyorlar.
 
Öğrenci velileri, “Çok iyi bir uygulama, biz kamuda çalışıyoruz, çocuklar saat: 14.40’ta okuldan çıkıyorlar eve gitseler bir büyük olmadığı için tedirgin oluyoruz, işe götürsek bizi engelliyorlar. Çocuklarımız ortada kalıyordu. Çok iyi oldu. Çocuklar ortada kalıyordu, oynayıp yoruluyorlardı, akşam eve gittiğimizde ise yorgunluktan ödev yapamayıp uyuyorlardı. Şimdi bir öğretmen rehberliğinde ödevlerini yapıyorlar, biz de işten çıkıp çocuklarımızı alıp eve gidiyoruz.” dediler.
(BA-BA-S) KARS / SUSUZ (KHA)
 

Önceki ve Sonraki Haberler