TKP Kars Belediye Başkan Adayı belli oldu

TKP Kars Belediye Başkan Adayı belli oldu

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Kars Belediye Başkan Adayı Ali Aytaç Mehmetoğlu oldu

TKP Kars Belediye Başkan Adayı Ali Aytaç Mehmetoğlu yaptığı açıklamada, "Belediyeler hep rant alanına dönmüş durumda. Kars belediyesinde de halkın çıkarına kararlar alınmıyor. Birileri halkın kaynaklarını kendileri için kullanıyor. Buna dur demek zorundayız. Tam da bu yüzden TKP Belediye başkan adayı oldum. Komünist belediyecilik halkın ihtiyaçları perspektifinden bakar, halkın yönetime katılımını sağlar. Halkın yönettiği bir belediyeciliği hayat geçireceğiz.

Gençlerimiz işsiz, geleceksiz. Kadınların toplumsal yaşama katılımı çok zayıf. Çocukların yaşayabileceği alanlar yok. Kars halkı mutlu değil. Birileri belediye yönetimi bunları nasıl çözer, belediyeceliğin işi midir diyebilir, bize göre bu çok mümkün. Birileri rantçılık yapmazsa bu mümkün.

Zengin bir birikime sahip Kars'ın kaynaklarını halkın çıkarı için kullanacağız. Kooperatifler kurulacak, Kars'ın kaynakları geliştirilecek, gelişen kaynaklar halkın ihtiyaçları için kullanılacak. Mahalle meclisleri kurulacak, halkın yönettiği bir Kars olacak.
Tüm bunlar Komünist Belediyecilikle mümkün. Biz bunu yapacağız.

Kültüründen ve tarihinden koparılan, hak ettiklerinin yapılacağına dair sözler verilip hak etmediği her şeyin yapıldığı Kars’ı zübüklerden kurtarmak için yola çıktık. Kars halkını seçeneksiz ve karanlığa mahkum bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Ali Aytaç Mehmetoğlu kimdir?

1997 Kars Susuz doğumludur. İlkokulu ve ortaokulu Susuz’da tamamladıktan sonra lise eğitimine Susuz Kazım Karabekir Anadolu Öğretmen lisesinde başladı. Liseyi 2013 yılında taşındıkları İzmit’te bitirdikten sonra Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünü kazandı. Bu bölümden mezun olduktan sonra İstanbul’da bir çok projede yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Bir kısa filmi ve birden fazla projesi bulunan Mehmetoğlu 14 Mayıs Genel Seçimlerinde TKP Kars Milletvekili adayı olarak Kars’ta partisini temsil etti. 2023 yazında memleketine geri döndü ve hâlâ Kars’ta ikamet etmektedir.

Kaynak:Neriman Yalçın

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler