Toraman, “Kars’ta olası sel riski hayatı tehdit ediyor”

Toraman, “Kars’ta olası sel riski hayatı tehdit ediyor”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da bu yıl mevsimsel farklılıklar yaşanması nedeniyle olası sel riskinin hayatı tehdit ettiğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Toraman açıklamasında; Mart ve Nisan ayı başlarında yağan karın, havanın ani ısınması ile birlikte hızla erimesinden kaynaklı olarak, Merkez Aydınlık Evleri Mahallesinde çokça vatandaşın sel ve baskın yüzünden mağdur olduğunu hatırlattı.

Olası sel riskinden olumsuz yönde etkilenecek olan vatandaşların emrinde olduklarını söyleyen CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “Nisan sonu ve Mayıs yağmurları devam ediyor, 3 köyümüzde sel sonucu vatandaşlarımız zarar gördü. Can ve mal kaybının olmaması sevindiricidir. İl afet müdürlüğü önümüzdeki günlerde şiddetli yağmurların olacağı yönünde vatandaşlarımıza uyarıcı açıklamalar yapıyor. Bu durumu dikkate almalı ve özellikle dere ve su yataklarına yakın bölgelerdeki vatandaşlarımız çok dikkatli olmalıdırlar ve hatta imkanları var ise uygun bir yere geçici de olsa yerleşmeleri doğru olur. Sorun yaşayan yurttaşlarımızın İl Afet Müdürlüğü’ne veya ilçe kaymakamlıklarınca oluşturulan kriz masasına müracaat edip yardım almaları yerine olur. Bu konuda Hemşerilerimiz veya muhtarlarımızın emrindeyiz üzerimize düşen görev ne ise yanlarında olmaya hazırız. Önemli olan siz değerli hemşerilerimizin sağlığıdır.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler