Toraman, “Yeni yıla zam yağmuru ile ‘Merhaba’ dedik”

Toraman, “Yeni yıla zam yağmuru ile ‘Merhaba’ dedik”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, türlü sorunlarla, salgınlarla, felaketlerle ve enflasyonla geride bıraktığımız 2021 yılının ardından, her kesin yeni yıla zam yağmuru ile ‘merhaba’ dediğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Hükümetinin yaptığının zam olmadığını, aslında vatandaşlara yapılan bir zulüm olduğunu vurgulayan, Toraman yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilgilileri vatandaşın feryadını duymaya davet etti.

Bu ağır zamların altında kalan Kars halkının göçten başka bir şey düşünmeyeceğini de dile getiren Taner Toraman, “2022 yılına zam yağmuru ile merhaba dedik. 2021 yılının sonlarına doğru yaşanan dolar kurundaki dalgalanma nedeniyle temel gıda ürünlerinden tekstile, araç fiyatlarından hizmet sektörüne birçok alanda fahiş fiyat artışı yaşanmıştı. Artışlar yılın ilk gününde de kendisini gösterdi. 2022 yılıyla beraber vergiler, trafik cezaları köprü, otoyol geçiş ücretleri MTV ve ÖTV ücret zamları yetmiyormuş gibi şimdi de Elektrik, Doğalgaz, Benzin ve LPG fiyatlarındaki artış vatandaşımızı hayal kırıklığına uğrattı. Meskenlerde kullandığımız elektrikte 150 kw'a kadar % 52 sonrasında ise yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Konutlarda kullandığımız doğalgaza yüzde 25 mazot fiyatlarına 1,29 kr, benzin fiyatlarına 61kr, LPG fiyatlarına 78 kr yansıyacak şekilde hükümet tarafından zam yapılmıştır. Ortalama mazot ve benzin fiyatları 13 tl’yi geçmiştir.  ÖTV, MTV, vergi artışları dudak uçuklatan cinsten. Bölgemizde yaşanan iklimsel krizin etkileri ve 2 yıldan bu yana Covid-19 belasının etkileri henüz atlatılmamışken İlimizde hüküm süren karasal iklim nedeniyle ağır geçen bu karakışta ısınma ve aydınlanmaya uygulanan bu ağır zamlar vatandaşlarımızı kaldıramayacak bir travmanın içine sürüklemiştir. Ülkemizin en Doğusunda 1750 m yüksek rakımda birçok ülkeye sınır olan İlimizde Halk aslında bekçilik yapıyor. Hükümet barınma ısınma, aydınlanmaya sübvanse uygulaması yerine ağır zamlarla bizleri sefalete sürüklemeye devam ediyor. Buradan ilgilileri vatandaşın feryadını duymaya davet ediyoruz.

Bu ağır zamların altında vatandaşımız göçten başka bir şey düşünmeyecektir. AKP hükümetinin yaptığı zam değil aslında vatandaşlarımıza zulümdür. Bu zamlar yalnızca hanede oturan vatandaşlarımızı etkilemiyor. Çiftçiyi, köylüyü ve sanayi ile uğraşan vatandaşlarımızı da derinden etkiliyor. Aylardır Çiftçi beklediği desteği alamadığı gibi yeni üretim maliyetleri ile karşı karşıya kalmıştır. Hayvancılık yapan vatandaşımız perişan 240’tl ye alınan yem girdi maliyetleri ile 300'tl ye çıkacak. Sanayi bölgemizde iş yapmak isteyen küçük esnafımız da doğrudan etkilenerek üretimini durduracaktır. AKP bu kara kışta vatandaşımızın ocağına ateş düşürmüştür. Umuyoruz bu zamlar yeniden gözden geçirilir ve vatandaşlarımızın hayatlarını sürdürmelerine fırsat verir.”dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler