UDH Bakanı Ahmet Arslan Selim’de!

UDH Bakanı Ahmet Arslan Selim’de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ın Selim İlçesini ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

İlçe girişinde araçtan inen Bakan Arslan ilçeye yürüyerek girdi. Selimli vatandaşlar Bakan Arslan'ı ilçe girişinde 'Türk Bayrağı' ve 'Kararımız Evet' yazılı yazılarla karşıladılar. Bir çocuk ise elindeki 'Kararımız Evet' yazısı Bakan Arslan'a verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Selim Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı ve bir dizi ziyaretler için Selim İlçesine geldi. Selim’de AK Parti Selim İlçe Başkanı Zekeriya Yurdalan, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, AK Parti Kars eski Milletvekili Yunus Kılıç ve Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in konuşmalarının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir konuşma yaparak Selim ilçesine yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi vererek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

“Sadece Selim değil, emin olun ki diğer 6 ilçede, il merkezinde de gecemizi, gündüzümüze katarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz." diyen Bakan Arslan, "Yine etnik yapısına bakmadan, diline, dinine, kültürüne mezhebine bakmadan, biz Kars’tan bin yıldır kardeşiz diyoruz ve Kars’tan Dünya’ya birlik beraberlik mesajı veriyoruz. Bir başka mesaj daha veriyoruz. Diyoruz ki siyasi partisi ne olursa olsun eğer halkın oyuyla seçilmişse, eğer sorumluluk almışsa biz bütün belediye başkanlarımıza destek oluyoruz. Yardım ediyoruz. Sebebi belli. İnsanımıza hizmet etmek. Burada bir cümleyi özellikle düzelteyim. Hangi parti olursa olsun, hangi görüşten insanlar olursa olsun. 16 Nisan’da biz bir parti seçimi yapmıyoruz. Biz bir hükümet seçimi yapmıyoruz. Biz başbakan aramıyoruz. 16 Nisan’da biraz sonra anlatacağım. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için gelecekte bizi idare edecek hükümet sistemini arıyoruz. Hükümet sistemini aradığımıza göre, parti seçmediğimize göre başbakan seçmediğimize göre o zaman bizim şapkamızı önümüze koymamız lazım. Dememiz lazım ki, genel başkan farklı bir şey söylemiş olabilir. Bir milletvekili farklı bir şey söylemiş olabilir. Ama ben CHP’li de olsam, ben HDP’li de olsam, ben MHP’li, AK Partili de olsam 16 Nisan benim çocuklarımın, torunlarımızın geleceği için önemlidir. Ben evet diyeceğim, dememiz lazım. Dolayısıyla başka partilerden, parti liderlerinden herhangi birinin hayır demesi o partiye bugüne kadar oy vermiş kardeşlerimizin hayır vereceği anlamına gelmiyor. Bunu düzelmemiz lazım” diye konuştu.

Tarihçilerin bu coğrafyada bir buçuk milyon şehit verdik sözlerini hatırlatan Bakan Ahmet Arslan konuimasını şöyle sürdürdü: “Biz Selim’de de, Sarıkamış’ta da, Kars’ta da bin yıldır hep şehitler vermişiz. Burası şehitler diyarı, burası bu coğrafya sadece bu coğrafya evet 100 sene önce Sarıkamış’ta 90 bin şehit verdi ama bin yıldır bu coğrafya da tarihçiler diyor ki en az bir buçuk milyon şehit vermişiz. Yani bu coğrafyanın toprağının her karışı şehit kanı ile sulanmış. Şehitlik mertebesinin ne kadar önemli olduğunu sizlere söylemeye gerek yok. Şehitlik mertebesi peygamber efendimize komşu olmak demektir. Daha bundan yücesi var mı? ve yine onlar ki deniliyor ki siz onları ölüler sanmayın. Onlar ki bu memlekete, bu millete manevi olarak hamilik ediyorlar. Dolayısıyla şehitlerimiz bizim için kutsal, 15 Temmuz şehitlerimiz dahil, ülkemizin içindeki şehitler dahil, ülkemizin dışında bataklıkları kurutmak için şehit olan güvenlik güçlerimiz dahil bizim için kutsal, buna hiç şüphe yok. Ve onların aileleri, onların aileleri onların bize bıraktığı emanetler o emanetlerde bizim için çok kutsal, biz onlara her zaman sahip çıktık, çıkıyoruz. Çıkmak zorundayız. Buna da kimsenin şüphesi olmasın. Dolayısıyla yanlış yapanlar, 16 Nisan’ı doğru okumayanlar, 16 Nisan’da bu değişikliğin ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu bilmeyenler, başka fikirlerde olabilirler. Başka şey söyleyebilirler. Onlara da saygı duyuyoruz. Ama sizden istirhamımız doğruyu bilin, herkese tek tek anlatın. Herkesi tek tek ikna etmeye çalışın ve deyin ki, evet bizim çocuğumuz Ahmet Arslan geldi. Meydanda dedi ki, şu gerekçelerle 16 Nisan’da bu değişikliğe gidiyoruz. Biraz sonra anlatacağım ve bizde inandık. Diyoruz ki, sizde inanın hep beraber evet diyelim ki, hep beraber güçlü, Türkiye’yi kuralım."

Bakan Arslan, 2001 krizine de hatırlatarak, Bülent Ecevit hükümetinin olduğu söz konusu dönemde anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla 1 milyon kişinin işsiz kaldığını ve 130 bin iş yerinin battığını belirterek, “Diyebilirsiniz ki ‘bana ne banka batmışsa batmış, kar ederken bana vermiyor ki zarar ederken de ben ona ortak olayım.’ ama o zaman öyle değildi. O zaman kar ederken alıp götürüyordu zarar edince bizim cebimizde çıkıyordu. 2001 krizinde 21 banka battı, 30 milyar dolar batırdıkları parayı, devlet verdi. Nereden verdi? Senin, benim, komşunun cebinden verdi. 30 milyar dolar. Bir yılda yaptığımız ihracat 30 milyar dolar. 2001’de adeta uğraşıyorsun uğraşıyorsun sene sonunda hasadı elde ediyorsun bir yıllık emeğinin sonunda danayı, tohumu, samanı, otu sattım. O sene 20 bin lira para evine gelecek. Oğlan gidiyor dışarıda kafasına göre hovardalık yapıyor ve birden bire sana gelip diyor ki ‘baba hele şu 20 bin lirayı ver, o yetmez üstüne bir de 10 bin lira ver, 30 bin lira borcum var ödeyeceğim.’ Aynen o duruma düştük. Çift şoför mahalli hep başımıza iş açtı.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Selim Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. Bakan Arslan daha sonra Selim Kaymakamı Mehmet Keklik ve Belediye Başkanı Coşkun Altun’u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim'e vermiş olduğu desteklerinden dolayı Bakan Arslan'a teşekkür ederek Kuran-ı Kerim hediye etti. 

udh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(1).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(2).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(3).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(29).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(4).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(5).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(6).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(7).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(8).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(9).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(10).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(11).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(12).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(13).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(14).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(15).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(16).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(17).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(18).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(19).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(20).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(21).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(22).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(23).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(24).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(25).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(26).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(27).jpgudh-bakani-ahmet-arslan-selim’de!-(28).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler