Vali Doğan: 2017 Yılında Daha Çok Çalışmamız Lazım

Vali Doğan: 2017 Yılında Daha Çok Çalışmamız Lazım

Kars Valisi Rahmi Doğan Yeni Yıl nedeniyle gazetecilere bir açıklama yaparak, 2017 yılında çok çalışmamız gerektiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Vali Doğan, yeni takvim olarak bir milat olduğunu ve insanlar tabi yeni yıla yeni beklentilerle girdiğini belirterek, “Ben tüm vatandaşlarımıza önce sağlık, sıhhat, huzur diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıl ülke olarak da, devlet olarak da, millet olarak da daha güzel şeylerle karşılaşırız. 2016 biraz bizim için üzücü, sıkıntılı geçti. Çok sayıda şehit verdik, çeşitli mücadelelere girdik. Ama dünya coğrafyasına baktığımızda dünya coğrafyası yeniden şekillendiriliyor. Bu şekillendirme de bizim sınırlarımızın hemen yanında yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye buna sessiz kalamazdı da ve kalmadı da. Bundan kaynaklanan ciddi anlamda da şehidimiz var, Allah onlara gani gani rahmet etsin. Önümüzdeki yıl tüm milletimize hayırlı uğurlu olur inşallah. Herkes beklentisini, hayallerini, umutlarını önümüzdeki yılda karşılamış olur, kavuşmuş olur.” dedi.

Daha çok çalışmamız gerektiğinin altını çizen Vali Doğan, “2017 yılında millet olarak, Kars olarak demiyorum yani daha çok çalışmamız lazım, daha çok gayret etmemiz lazım. Çünkü dünya milletleri ile yarışacaksanız, aranızdaki açığı kapatmak ve onları geçebilmek için onlardan daha fazla çalışmamız lazım.” diye konuştu.

Bütün tedbirleri sadece özel günler için almadıklarını belirten Vali Doğan, “Biz günlük asayiş toplantılarını yapıyoruz zaten sürekli o konu üzerinde çalışıyoruz. Tüm tedbirlerimiz alınıyor, yani trafikten tutun da diğer alanlara kadar tüm alanlarda tedbirlerimizi alıyoruz. Emniyet teşkilatımız, Jandarma teşkilatımız, MİT teşkilatımız uyumlu çalışıyorlar. Bir sıkıntı olabileceğini zannetmiyorum. Ama tabi bu öngörülmeyen şeyler Türkiye’de her an olabiliyor, onlara fırsat vermeme anlamında da elimizden gelen tüm tedbirleri alıyoruz. Yılbaşı gecesi yapılan tüm görevlendirmeler, çalışmalar hazır. İnşallah huzurlu bir şekilde bir yılbaşı atlatırız.” ifadesini kullandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın yeni yıl mesajı şöyle:

Sevindirici gelişmeleri, mutluluk veren hatıraları, tatlı ve acı olayları ile bir yılı daha geride bırakıp, umutla, huzur içinde yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını yaşamaktayız.

İyilikleri, güzellikleri, mutlulukları ve sevaplarının yanında bizleri üzen, kedere boğan ve olumsuz etkileyen olaylarıyla hayatımızdan bir yılın daha geçip gideceği yılın son gecesi bizler için bir muhasebe gecesi olmalıdır. Yaşadıklarımız iyi değerlendirilmeli, akıl ve vicdan süzgecinden geçirilmeli, muhasebesi iyi yapmalı, gelecek için dersler çıkarılmalı ve yeni yıla umutla, huzurla, güvenle, heyecanla adım atılmalıdır.

Yeni bir yıl, beklentiler ve hedefler yönünden, bireyler ve ülkeler için farklı anlamlarla yüklüdür. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, çağdaşlaşma hedefi ile dünyanın onurlu, saygın, güvenilir ve gelişmiş bir üyesi olma yolunda önemli aşama kaydetmiştir ve kaydetmeye devam edecektir. Bu gurur ve güvenle, gelinen düzey yeterli görülmeyerek, her alanda güçlü olabilmek amacıyla tüm olanaklar seferber edilmektedir.

2016 yılı içerisinde Gazi Kars halkı olarak elimizden geldiğince Gazi Karsımızın kalkınması, gelişmesi, huzuru ve birlik-beraberliği için çaba içerisinde olduk. Değerli halkımıza bu konuda göstermiş oldukları sağduyu ve verdikleri destek için şükranlarımı sunarken, katkılarının ileriki yıllarda da artarak devam etmesini temenni ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Gazi Karslı hemşehrilerimin, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli mesai arkadaşlarımın ve değerli basın mensuplarının yeni yılını en iyi dileklerimle kutlar, 2017 yılının devletimize, milletimize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini, sorunlarımızın çözülmesi için yeni bir başlangıç oluşturmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler