Vali Öksüz: “Kars’ta olağanüstü bir şey yok”

Vali Öksüz: “Kars’ta olağanüstü bir şey yok”

Kars Valisi Türker Öksüz, koronavirüsle mücadele kapsamında Kars’ta olağanüstü bir şey olmadığını ve il dışına sevk yapılmadığını, uygulanan tedavilerin bakanlığın yayınladığı rehber doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Türker Öksüz, 30 Ağustos Zaferi Bayramı kutlama törenleri sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kentteki bazı köylerde karantina uygulaması devam ediyor, koronavirüs salgınıyla ilgili güncel durum nedir? sorusuna Vali Öksüz, “Koronavirüsle ilgili olarak normal önlemlerimiz devam ediyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Olağanüstü bir şey yok, sadece bulaşıcı riskinin yayılmasını önlemek adına, yani bir köyde bazı vakalar çıktığı zaman onun başka yerlere taşınmasını önlemek için karantina kararlarını alıyoruz. Belli bir süre sonra o karantinaları kaldırıyoruz, siz de takip ediyorsunuz. Vaka sayılarında zaman zaman artışlar ve düşüşler oluyor fakat benim özellikle belirtmek istediğim husus; daha önce de söyledim 3 tane kuralımız var. Bu kurallara mutlaka uymamız lazım. Bu kurallara uyduğumuz ölçüde güçlüyüz. Bu hastalıktan bir an önce kurtulmak için temizlik, maske ve mesafe kurallarına harfiyen riayet etmemiz lazım. Okullarımızın açılması yönünde biliyorsunuz süreç işliyor, insanlarımız hastalık öncesi hayatına dönmek istiyor ama bütün bunların çözümü bizim bugün tedbirlere uymamızdan geçiyor.” yanıtını verdi.

Hastanelerdeki yoğunluk hakkında da bilgi veren Vali Öksüz, “Hastanelerimizde şuan yoğun bakımda ve normal serviste yatan hastalarımız var. Tedavileri devam ediyor, bir sıkıntımız söz konusu değil.” dedi.

Pozitif vakaların hastanelerde tedavi altına alınması yerine evlerine gönderildiği iddiaları var, bu doğru mu? sorusuna ise Vali Öksüz, “Bizim pozitif vakalarla ilgili olarak yaptığımız tedaviler Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı rehberler doğrultusunda yapılmaktadır. En ufak bir aykırılık yoktur. Biz tedavi protokolü ne ise ona göre davranıyoruz.” ifadesini kullandı.

Pozitif vakaların tedavileri için başka şehirlere sevk edilmesi var mı? sorusuna ise Vali Öksüz, “Hayır, tüm hastalarımız ilimizdeki hastanelerde tedavi ediliyor, başka şehirlere sevk söz konusu değil.” dedi.

"3 öğrencimiz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı"

2020 YKS yerleştirme sonuçları açıkladı, ilimizde uygulanan eğitim planı başarılı oldu mu, son durum nedir? sorusuna ise Vali Öksüz, “Evet, bu konu ile ilgili ileriki günlerde de bir açıklama yapacağız. İlimizde hem YKS’de hem de LGS’de çok güzel başarılar elde edildi. İlimizde 3 tane Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan öğrencimiz var, bu bizim için çok büyük bir başarı. Diğer bölümleri kazanan öğrencilerimiz var. Rakamsal olarak ayrıntılı bir şekilde açıklamamız olacak ama eğitim planı ile birlikte hem yöneticilerimizin hem öğretmenlerimizin gayretinin sonuç verdiğini söyleyebilirim. Güzel rakamlar var, sevindirici gelişmeler var sizlerle paylaşacağız.” yanıtını verdi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler