Vali Özdemir: Tüm Seçim Güvenlik Tedbirleri Alındı

Vali Özdemir: Tüm Seçim Güvenlik Tedbirleri Alındı

Kars Valisi Günay Özdemir, Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda 1035 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS 

Eşi Nurcan Özdemir ile birlikte oyunu kullanan Vali Özdemir, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

Kars halkının huzur ve güven ortamına sandık başına gittiklerini söyleyen Vali Özdemir, oy kullanmak için gelen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Özdemir, oy kullanmak için yakınlarıyla birlikte sandığa gelen 95 yaşındaki bir nine ile bir süre sohbet ederek elini öptü.

Karslılarının oy kullanma konusunda hassas olduklarını ifade eden Özdemir, "Çünkü bu demokrasinin bir gereği, vatandaşlık görevimizin bir gereği, eğer biz bu konuda hassas olmazsak, bundan sonraki olacak olan problemlerde de söz söyleme hakkımızın olmayacağını düşünüyorum. Onun için ben bütün vatandaşlarımızın bu konuda çok hassas olduğunu gördüm. Çünkü 94 yaşındaki bir ninemiz gelmiş oyunu kullanıyor. Buda gösteriyor ki Kars'ta bütün vatandaşlarımız bu konuda çok hassas, vatandaşlık görevini hakkıyla yerine getiriyorlar. Ben özellikle vatandaşlarımıza bundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"BÜTÜN GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALINDI”

Gazetecilerin sorusu üzerine il genelinde bütün seçim güvenlik tedbirlerinin alındığını da belirten Vali Günay Özdemir, "Bütün tedbirlerimizi aldık. Şuana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadık. Gerçekten vatandaşlarımız Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği, seçim kanununda belirlenen ve bizim aldığımız tedbirlere tamamen uyuyorlar. Bu konuda hiç bir sıkıntımız yok. Köylerimizde de aynı şekilde devam ediyor. İlçe merkezlerinde de il merkezinde de şuana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Ben bundan dolayı da halkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir süre basın mensuplarıyla sohbet eden Vali Özdemir, bazı gazetecilerin oyunu kullandığını ve bazılarının da çalıştıkları için ilerleyen saatlerde oyunu kullanacaklarını belirtmeleri üzerine Özdemir, "sizlerde biran evvel oylarınızı kullanın" diyerek gazetecilerden oylarını kullanmalarını istedi.

vali-ozdemir-tum-secim-guvenlik-tedbirleri-alindi-(1).jpgvali-ozdemir-tum-secim-guvenlik-tedbirleri-alindi-(2).jpgvali-ozdemir-tum-secim-guvenlik-tedbirleri-alindi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler