Yeni doğan bebeklere Kaymakam ziyareti

Yeni doğan bebeklere Kaymakam ziyareti

Kars'ın Selim İlçesi Kaymakamı Erdinç Dolu, eşi Şenay Yerli Dolu ile birlikte, Kekeç ve Yamaçlı köylerinde yeni bebek sahibi olan aileleri ziyaret etti.

 

Selim Kaymakamlık Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından yürütülen “Bilinçli Anne Sağlıklı Gelecek” projesi meyvelerini veriyor. Bu kapsamında ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 3294 sayılı kanun kapsamında olan yoksul, yardıma muhtaç ve yeni doğum yapmış veya yapacak annelere; Anne-çocuk sağlığının önemini ve doğum sonrası dikkat edilmesi gereken konuları doğru öğreterek, hem bilinçli anne hem de sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amaçlandı.
 
Proje kapsamında ilçe merkez ve köylerinden ekonomik yoksunluk içinde bulunan 100 yeni doğum yapacak anne tespit edildi ve proje başlatıldı. İlçe Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Vakıf Müdürü Fikret Çelik, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek, Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Tüccar ve bir ebeden oluşan heyet tarafından yeni doğum yapmış anneler ziyaret edildi. Ziyaret edilen annelere bir bebeğin A’dan Z’ye ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler hediye edilip Sağlık Grup Başkanlığı tarafından da anne çocuk sağlığı hakkında kapsamlı bilgi verildi.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler