Yıldırım,Projelerini Anlattı

Yıldırım,Projelerini Anlattı

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Yıldırım, Kafkas Haber Ajansı (KHA) kurucusu Bedir Altunok'un sorularını cevapladı.

Yıldırım ilk olarak seçim sürecine değinerek, “Bu süreç bir hizmet yarışıdır. Bizim amacımız burada bir rekabet ortamı değil, bir hizmet yarışı ortamı oluşturmaktır. Burada da bizim üzerimize düşen, tamamen etik kurallar çerçevesinde seviyeyi fazla düşürmeden AK Parti’ye yaraşacak şekilde bu süreci tamamlayıp 13 Haziran’da sonuca varmaktır.” dedi.
 
HEDEF KARS’A, KARSLIYA VE ÜLKEYE HİZMET
Ankara’da AK Parti’nin mülakatıyla ilgili de görüşlerini dile getiren Yıldırım, “Genel merkezdeki mülakat, Kars’a faydalı olacak milletvekili aday adaylarımızı ortaya çıkaracaktır. Bu meyanda bizde üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Bizim amaç ve hedeflerimizin arasında tamamen Kars’a hizmet etmek, Karslıya hizmet etmek yatıyor. Bu hizmet yarışında bizde hep beraber Kars’a sunacağımız şeylerin olduğuna inanıyoruz.” Diye konuştu.
 
İSTİŞARE KURUMU OLUŞTURULMALI
Kars’ta öncelikle bir istişare kurumunun oluşması gerektiğini savunan Yıldırım, “Tüm muhataplarıyla beraber istişare kültürü oluşturmaya çalışacağız. Bu istişare kültürünü şöyle ifade edeyim; Kars’taki tüm birimlerin, tüm muhataplarının hepsinin bir araya gelerek Kars’ın sorunları ve problemleriyle ilgili çözüm önerileri ortaya koymak. Bunların öncelik sırasına göre tasnif edilen derhal hayata geçirilmesi. Kars’ta zannediyorum ki istişare kültürü oluşur ise, diğer adıyla ortak akıl oluşur ise herhalde Kars’ta birçok sorunun üstesinden geliriz. Bir mutabakatla bunların çözülmesi daha kolay olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
NASIL BİR VEKİL?
Yıldırım, “Nasıl bir vekil olunmalı?” sorusuna da, “Halkıyla barışık olan, sürekli halkın içinde olan, Kars’ın öncelikli sorunun iyi tespit etmiş olan, Kars’ın değerlerini bilen, Kars’ın dinamitlerini ve ne istediğini bilen bir milletvekili olmak zorundadır. Eğitim, kültür ve deneyim şart. “Her şey akla muhtaç ancak akılda tecrübe” Burada hem aklı hem de tecrübeyi kullanmak ve hem de bilgi ve birikimi kullanmak gerekecektir. Bu da Kars’ın özlem duyduğu profili en iyi şekilde açıklayacaktır. Milletvekili adaylığının, milletvekili olmanın ne kadar ulvi ne kadar şerefli bir konum olduğunu herkes biliyor. Öncelikle nasip olması, daha sonra layık olması çok önemlidir. Yani hem liyakati olanı koyacaksınız ortaya hem ehil olanı hem de Kars’ın sorunlarını bileni koyacaksınız ortaya. Buna göre de çalışmanızı yapacaksınız. Vekilliğin tek başına değil, büyük bir kitle ile beraber, Kars ile beraber yapılması, en önemli çözüm noktası budur. Onun içinde diyoruz ki, Kars’taki tüm ortak akıl birleşecek onunla ilgili gerekli çalışmalarını yapacaklar. Biz hiçbir zaman “Küçük olsun benim olsun” mantığıyla hareket etmiyoruz. “Benli” konuşmayı da çok sevmeyen bir yapım var. “Bizli” olacağız. Küçük olmayacak, büyük olacak ve herkesin olacak.” diye cevap verdi.  
 
İNANÇ TURİZMİ VE EBU-L HASAN HAKARANİ HAZRETLERİ
Yıldırım, başta Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri olmak üzere inanç turizmiyle Kars’ın gündeme getirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Diyoruz ki Kars’ın dinamikleri var. Hakikaten Yüce Rabbim Kars’a her şeyi vermiş. Ebu-l Hasan Harakan-i Kars’ta. Bu bizim için çok önemli. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin ve birçok alimin öğretmenliğini yapmıştır. Onun kitaplarından, kaynaklarından istifade ederek o noktalara gelmişlerdir. Mevlana Hazretleri diyor ki; “Ben ilmimi Ebu-l Hasan Harakan-i Hazretlerinden aldım” Konya örneğine baktığımızda, Konya’da yılda 2 milyon turist geliyor. Sokak doluyor, esnaf memnun ve Konya tanıtılıyor. Konya’yı Mevlana tanıtıyor ve Türkiye tanıtılmakta. Kars’a bu miktarın geldiğini düşünün. Konaklamanız, esnafın hareketliliği, Kars’ın tanıtımı, Ebu-l Hasan Harakan-i’nin tanıtımı. Belki bizde yeterince tanımıyoruz. Bırakın tanımayı, tanıtamıyoruz. Onun için Allah nasip ederse Ebu-l Hasan Harakan-i, Üniversitemiz, Yavuz Hocam ve buradaki diğer tüm birimlerinde destekleriyle beraber bunu topyekun olarak en kısa sürede tanıtabiliriz. Oraların etrafının güzel yapılması, tanıtımının yapılması konusunda çok ciddi konular var. Bunu “İnanç turizmi” olarak adlandırıyoruz. İnşallah bu inanç turizminin de dünyaya tanıtacağız ve Kars’ın da burada ciddi bir katkısı olacak.” dedi.  
 
ANİ HARABELERİ İYİ TANITILMALI
Yıldırım, Kars’ın tarihi, kış turizmi ve istihdam gibi konularıyla ilgili de şunları söyledi:
“Tarih turizmi, Ani gibi güzel bir kültürümüz var. Bunu da belki yeterince tanıtamıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız.
 
SARIKAMIŞ KRİSTAL KAR DÜNYANIN İKİNCİSİ
Kış turizmi, Sarıkamış çok önemlidir. Sarıkamış kristal karı dünyada ikinci kar. Bir tanesi Alp’lerde bir tanesi de Sarıkamış’tadır ve biz bunun kıymetini bilmiyoruz. Çok sayıda doğal pistimiz var. Bunu en güzel şekilde kullanacağız.
 
ÇILDIR GÖLÜ’Nİ İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Çıldır Gölümüz var. Çok önemli gölümüz. Bu gölümüzde de çevre ağaçlandırması olsun, yaz ve kış sporları olsun bir çok etkinlik düzenleyeceğiz.
 
KARS HAYVANCILIK ÜSSÜ
Biz geldiğimizde burayı hayvancılık üssü olarak inşallah hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtacağız. Belki dünya hayvancılık üssü olarak Kars’ın literatürüne girmesini sağlamaya çalışacağız. Bu dinamitlere baktığımızda bunların ne kadarını hayata geçirebiliyoruz.
 
YAYLA TURİZMİNİ UNUTMUYORUZ
Yayla turizmi diyoruz bunu ne kadar hayata geçirebiliyoruz. Topraklarımızın organik oluşu çok çok önemlidir. Bir demiryolu hattı yapılıyor. Kars’ın lojistik olarak, coğrafi olarak çok önemli bir noktadadır. Bununla beraber bunların hepsinin harekete geçireceksiniz ve Kars’a ciddi bir katkı sağlayacaksınız.
 
ÜNİVERSİTEMİZ, KAFKASYA’YA AÇILAN BİR KAPIDIR
Üniversiteyle ilgili düşüncelerimiz var. Kafkasya’ya açılan bir kapıdır, Üniversite öğrencilerini ben “Bacasız bir sanayi” olarak görüyorum. Bizim artık bu öğrenci sayımızı en kısa sürede artırarak Kars’ımıza kazandırmamız lazım. Açılmayan bölümler varsa o bölümlere öğrenci almak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Tüm Türkiye’de kayıt zamanlarında öğrenciler için çeşitli aksiyonlar, tanıtımlar yapılıyor. Üniversiteye gelip diyor ki, “Lütfen gelin bana kayıt olun. İşte size bu imkanı, şu imkanı sağlayacağım” Bunların hepsiyle ilgili de çalışmalarımız var.
 
AB HİBE FONLARI İÇİN DANIŞMA MERKEZİ KURACAĞIZ
Avrupa Birliği (AB) hibe formlarıyla ilgili çok ciddi hibe formları var. Tip projeler hazırlayarak Kars’taki vatandaşımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Uzun bir süreçten sonra eğer küçük bir hata bile yapsanız Avrupa Birliğinden geri dönüyor. Burada bir Avrupa Birliği Danışma Merkezi adı altında bir merkez kurmak istiyoruz. Bu merkezde şablon projeler, bizi ifade eden projeler geri dönmeyen projeleri yapıp halkımıza sunmak istiyoruz.
 
SOSYAL PROJELER
Yaşlılarımızla, zihinsel engelli çocuklarımızla ilgili, gençlerimizle ilgili, erken evliliklerle ilgili projelerimiz var. İnşallah bunları da o süreç içinde biraz daha detayıyla beraber size anlatmaya çalışacağız.
 
KARSSPOR’UN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ
Kars sporumuz belki biraz gerilerde ama Allah nasip ederse inşallah 2. Ligimize çıkıp ondan sonra 1. Lig mücadelesi için üstümüze düşen ne varsa onu da karınca kararınca yapmak istiyoruz.
 
MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA AĞIRLIK VERİLECEK, KADINLARIMIZA İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULACAK
Halk Eğitim merkezlerinin yapmış olduğu meslek edindirme kursları var. Bununla da ilgili çalışmalarımız olacak. Çünkü daha çok hobi tarzında değil, gelir elde edebilecek tarzda kurslar olmalıdır. Bununla ilgili çıkaracağız o açıklarımızı. Bu açıklara göre eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu Belediye olabilir, Valilikle beraber, İl Özel İdarelerle beraber olabilir. Herkesin “Ya keşke bende buradan bir sertifika alsam, şu işi de yapsam” diyeceği şekle getireceğiz. Dikiş-nakış olabilir, takı olabilir, tasarım olabilir, çünkü bunlar kadınlarımızın daha çok imrendiği konulardır. Onlarla da ilgili bazı çalışmalar yapacağız.
 
SEMT SAHALARI
Mesela Semt sahaları konusu. Kars’ta çok fazla yok. Eğer, siz çocuklarımıza sahip çıkmazsanız sokak çok çabuk sahip çıkıyor. Yani gençlerimizin o enerjisini iyi bir yerde muhakkak değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu da olumlu yerlerde değerlendirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Semt sahaları, gençlik merkezleri onların bilgi ve deneyimlerini artırmak için orada boşa geçen zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için bu tarzda hemen hemen her mahallemizde bunları yapmayı ve inşa ettirmeyi düşünüyoruz.
 
MİLLETTEN ALDIĞINIZI MİLLETE EN İYİ ŞEKİLDE KULLANDIRMAK GEREK
Allah nasip ederse milletvekilliğin diğer anlamı da, “Milletten aldığınızı millete en iyi şekilde kullandırmak” Bizim hedefimiz de bu zaten. Hükümetimiz elinden gelen her türlü gayreti ve desteği vermektedir. Teşvikinden sosyal yardımına, sağlıktan eğitime kadar tüm destekleri vermektedir. Belki onları bunları etkili kullanma anlamında, bizim de oraya parmak basacak bir şeyimiz olursa biz de bundan mutlu oluruz.
 
KARS’IN ÖNCELİKLE TÜM GELİR KAPILARININ AÇILMASI GEREK
Kars’ın tabi ki kendi kendine yeten bir ekonomisi var ama bu yeterli değil. Kars’ın öncelikle tüm gelir kapılarının açılması lazım. Belki biz de etkili kullanamıyoruz. Hayvansal ürünlerimizi çok etkili kullanamıyoruz. Bizim hala niye birkaç tane markamız yok? Kars’ın kendine özgü bir markası olması lazım. Kaşarıyla, yağıyla, peyniriyle, balıyla bunların marka haline gelmesi lazım. Eğer böyle bir şey nasip olursa çocuklarımızın spor, eğitimle ilgili üstüne düşen o ekonomik dar boğazını kesinlikle açmak için harekete geçeceğiz. Biz onun ve ailesinin cebinden çıkmayacak şekilde tamamen halkın inisiyatifine kullandıracak, parasız kullandıracak bir çok sembolik rakamlarla bunları yapacağız. Zaten sosyal olgu da budur. Eğer, spor için para alırsanız, eğer, başka bir sosyal aktivite için para alırsanız zaten birey dar bir ekonomi içindedir. Belki de bir çoğunun geçim sıkıntısı çektiği bir yerde bunlar biraz lüks gelebilir. Ama biz bunları tamamen ücretsiz yapma yolunda ilerleyeceğiz.
 
KARS’IN TÜM DİNAMİKLERİNİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ
Kars’ın çok ciddi dinamitleri var ve biz bunları hayata geçireceğiz. Kars’a dışarıdan çok ciddi yatırımların gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Kars çok eski tarihe sahip bir İldir. Biz de elimizden geldiği kadar bununla ilgili hem Anakara’da hem Türkiye’de hem işadamları nezdinde bize düşecek projelerle ilgili bir katkı varsa bizde bunlar için çalışmalarımızı yapacağız. Kars bence kendi kendine yetebilecek hatta dışarıdan da ciddi anlamda ekonomik katkılarını alacak ve başarılım olacak diye düşünüyorum.
 
BAŞBAKAN NASIL BİR VEKİL İSTİYOR?
Sayın Başbakanımız artık sadece Türkiye’nin lideri değil dünya liderleri arasında yerini aldı ve hakikaten bizde bundan onur ve şeref duyuyoruz. Yıllar yılı hep birilerinin ayaklarının önünde ve de çok kendini ifade edemeden bazı kapılardan geri dönüldüğüne hem geçmişte hem yakın tarihte hepimiz şahit olduk. Sayın Başbakanımızın bu misyonu bizim her zaman örnek aldığımız bir misyon olmuştur. Ben Ankara Ticaret Odasında da Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığım için ekonomi sorunları gibi birçok sorunun ve şehrin nelere ihtiyacı olduğunu az çok bilen birisiyim. Bunu da şehrimizle hep beraber paylaşmayı amaçlıyoruz. Tarihe not düşürülen şu günlerde Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet tarihi boyunca çokta istikrarlı olmayan günler yaşadı ama son 8 yılda Başbakanımızın talimatlarıyla 80 yılda yapılmayan işler yapıldı. Bunlara hepimiz her yerde şahit olmuşuzdur ve hala da olmaktayız. Dünyada çeşitli krizler oldu, dünyanın birçok ülkesine hala ekonomik krizlerle uğraşan birçok ülke var, Başbakanımız, “Kriz bizi teğet geçecek” dediğinde belki birileri biraz alaycı belki çok afaki bir laf olarak görmüştü ama şuan ki duruma baktığımızda çok ciddi anlamda doğru olduğunu, ülkemizi ne türlü tehlikelerden koruduğunu ve neleri aştığını görmekteyiz.
 
HALEN ÇOK ÖNEMLİ ÜLKELER ARASINDA BİLE SÖZ SAHİBİ OLMAKTAYIZ
Öncelikle başbakanımıza teşekkür ediyorum çünkü 1 yıllık değil, 5 yıllık değil ülkenin misyonu için çok uzun vadeli kalkınma planları ve projeksiyonlar konulmakta. Sayın Başbakanımız 2023’ün hedefini koydu, bu çok önemli bir hedeftir 2015 değil 2019 değil 2023 hedefi. Neler olacak dünyada büyüyen ekonomilerin arasındayız çok ciddi anlamda ekonomik krizler yaşanmasına rağmen biz hala ekonomimizi büyütmekteyiz. Biz hala çok önemli ülkeler arasında söz sahibi olmaktayız, bakın; Ortadoğu karıştı, birçok ülkede çok ciddi ayaklanmalar var bu bölgelerde Sayın Başbakanımızın fikrine ihtiyaç duyuluyor ve dünyanın süper güçleri dediğimiz insanlar bu durumları Başbakanımızla paylaşarak neleri ortaya koyarsak daha başarılı olabiliriz fikrini soruyorlar. Onun için biz Başbakanımızın ve ekibinin öngörülerini çok önemsiyoruz. Bu öngörüler çerçevesinde biz de olaylara seyirci değil yapılan bu hizmetlerin içerisinde olmak istiyoruz. 2023 hedefi ve ondan sonraki hedefler için Sayın Başbakanımızın yanında olmak istiyoruz. Hakikaten bu ekip çok ciddi işler yapıyor Başbakanımız bence 74 milyonun lideri değil dünya liderleri arasında yerini aldı ve tüm Müslüman ülkelerin lider olarak adlandırdığı bir insan bu da bizim için iftihar edilecek, gurur duyulacak bir tablodur. Yurt dışında birçok noktaya gidip geliyoruz oralarda eskiden Türk dediğimizde en kötü yerlerde karşılanır en kötü şekilde uğurlanırdık ama şimdi şükürler olsun ki Sayın Başbakanımız sayesinde şimdi Türk vatandaşlarımız da orada en iyi şekilde karşılanmakta ve hiçbir sıkıntı çekmemekte bu da bizim için şeref duyulacak bir başka konudur.
 
KARS’IN ÇOK CİDDİ PROJELERE İHTİYACI VAR
Hem Türkiye’mizin hem Kars’ımızın çok ciddi projelere ihtiyacı var. Bizde bu projelerin içerisinde olmak istiyoruz. Sayın Başbakanımıza seyirci değil o ekibin içerisinde olup desteklemek istiyoruz. Kars halkından da önce destek sonra dualarını bekliyoruz, o istişare kültürü oturtup hep beraber güvenerek, hep beraber istişare edip tek bir akılla şehri yöneteceksek Allah bize nasip etsin istiyoruz. Bu iş tamamen bir nasip işidir, inanma ve güvenme işidir. Heyecanlıyız heyecanımızı kaybetmek istemiyoruz. 4 yıl çok çabuk geçmekte onun için bizim zaman kaybına da çok tahammülümüz yok. Şehrin sorunlarını biliyoruz ama oturup konuşacağız ve şehrin önceliklerini ele alacağız. Gece-gündüz çalışıp inşallah Kars’ımıza faydalı olmaya çalışacağız. KHA aracılığıyla tüm Kars halkına saygılarımı sunuyorum ve Allah’a emanet ediyorum”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler