Yurdakoş’un 10 Kasım Mesajı

Yurdakoş’un 10 Kasım Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdakoş’un 10 Kasım Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yurdakoş, Büyük Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişinin bütün Türk halklarını da derinden sarsmakla kalmadığını ve dünyadaki diğer milletler arasında da büyük bir yankı uyandırdığına da dikkat çekti.

Atatürk’ün aynı zamanda büyük bir asker olduğunu da belirten Yurdakoş mesajında: “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ulusça Kurtuluş Savaşı'na liderlik eden Atatürk, başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılaplarıyla tarihin akışını değiştiren büyük liderler arasında hak ettiği yeri almıştır. 10 Kasım, milletimiz için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı da gösterme günüdür. Mustafa Kemal Atatürk, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider olmanın yanı sıra dahi bir devlet adamı, büyük bir fikir ve eylem insanı olarak, insanlık tarihinin unutulmazları arasında yerini almıştır. Bugün üzerinde yaşadığımız modern Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız ve özgür bireyler olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine ve gerçekleştirdiği inkılApları sahiplenerek mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda binlerce şehit verdiğimiz vatanımıza ve bağımsızlığına her ortamda sahip çıkmamız gerekir.

Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler