Yurdakoş'un '12 Mart' Mesajı

Yurdakoş'un '12 Mart' Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Büyük Şair Mehmet Akif tarafından yazılan İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdakoş'un '12 Mart' Mesajı

Tacettin DURMUŞ / KARS

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Büyük Şair Mehmet Akif tarafından yazılan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 94. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yurdakoş mesajında; Türk Milletine, İstiklal Marşı’nı ilelebet armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşımızın kabulünü sağlayan dönemin meclis üyeleri ve istiklal mücadelesi vererek bu vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanları rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Akif’in de dediği gibi ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip ettirmesin” dileklerinde de bulunan Yurdakoş mesajı şöyle: “Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’mızı her okunduğumuzda, yüreğimizde vatan ve bayrak sevgisi yeniden yeşerir. İstiklal Marş’ımız, milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azim, bağımsızlık aşkı ve hür yaşama mücadelesini en doğru ve en güçlü şekilde ifade ederek, ebedileşmiştir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın milli değerlere sarılarak kazanıldığını anlatan bir belgedir. Akif’in önce kaldığı Tacettin Dergâhı’nın duvarlarına, sonra milletin gönlüne ve hafızasına yazdığı bu şaheser, hepimizin ortak paydasıdır. Söz ve mana mimarisinin en eşsiz örneklerinden birini oluşturan İstiklal Marşı, bu mukaddes toprakların bağımsızlığı için kendini feda edenlerin, gül bahçesine girercesine şehitliğe koşan kahramanların arkasından yazılmış bir destandır. Böyle bir marşı yazabilmek için, o günleri sadece yaşamak yetmez, o ruha da sahip olmak gerekir.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler