18 yıldır yapılan Sarıkamış Şehitleri’nin kardan heykelleri bu sene yapılamayacak

18 yıldır yapılan Sarıkamış Şehitleri’nin kardan heykelleri bu sene yapılamayacak

18 yıldır Sarıkamış Harekatı'nın anma etkinlikleri kapsamında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan Mehmetçikler'in anısına yapılan kardan heykeller bu sene kuraklık nedeniyle yapılamayacak.

Volkan KARABAĞ

Bu yıl 108’nci kez devlet töreni ile anılacak olan Sarıkamış Şehitleri, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da anlamlı etkinliklerle yad edilecek. 2004 yılından bu yana Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı katkılarıyla, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin'in koordinasyonunda Erzurum, Bayburt, Muş, Ağrı'daki üniversitelerden gelen heykeltıraş ve öğretim görevlilerinden oluşan 10 kişilik ekip, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 1'inci etabında kardan asker heykelleri yapıyordu. Bölgede kar yağışının olmaması nedeniyle 18 yıldır yapılan kardan heykeller bu yıl yapılamayacak.

6-8 Ocak 2023 tarihinde bu yıl 108'nci yılı anma etkinlikleri kapsamında bu yıl şehitler için yapılan kardan heykelin gerçekleşemeyeceğini söyleyen Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin, “Her yıl düzenli olarak yapmakta olduğumuz Sarıkamış Şehitleri anısına kardan heykelleri bu sene yapamayacağız. Bu sene Kars ve bölgesinde ile Sarıkamış’ta kar yağmadı, biz tüm hazırlıklarımızı yapmıştık ama kar yağmadığı için çalışmamızı gerçekleştiremeyeceğiz. İnşallah seneye daha güzel çalışmamızı yapacağız.” dedi.

Sarıkamış Şehitlerinin vefat ettiği bölgede karlı havaları bu sene kuraklık nedeniyle hissedemeyeceklerini ifade eden bir otelin genel müdürü Serkan Tahana, “Son zamanlarda küresel ısınma ve iklim değişikliği derken Türkiye’nin en çok kar alan bölgesinde bile artık kar yağışı Ocak ayının 3’ü olmasına rağmen çok gecikti. Biz turizmcileri de olumsuz yönde etkiledi. Önceden Aralık ayının ilk haftası 1-1,5 metre yağan kar artık Ocak ayının ortalarına kadar sarkmış durumda. Her sene Ocak ayının ilk haftası Sarıkamış’ta şehitleri anma etkinlikleri oluyor, bu kapsamda şu görmüş olduğunuz bölgede kardan şehitlerimizin heykelini yapıyorduk ama ne yazık ki şuanda öyle bir atmosfer, kar ve kış havası yok. Bu etkinliğin açıkçası geçmiş yıllara göre biraz daha sönük geçeceğini düşünüyorum. Biz tabi yine şehitliğe gideceğiz, yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz ama önceki yıllara göre şehitlerimizin vefat ettiği o karlı havaları bu sene hissedemeyeceğiz.” diye konuştu.

18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-1.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-2.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-3.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-4.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-8.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-5.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-6.jpeg18-yildir-yapilan-sarikamis-sehitlerinin-kardan-heykelleri-bu-sene-yapilamayacak-7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler