6’lı masa Kars’ta bir araya geldi

6’lı masa Kars’ta bir araya geldi

Kars’ta 6’lı masa il başkanları kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl başkanları 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklama yaparak, “Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu” dediler.

Volkan KARABAĞ

Düzenlenen basın toplantısına, CHP İl Başkanı Taner Toraman, İyi Parti İl Başkanı Yüksel Akbaba, Deva Partisi İl Başkanı Güven Özen, Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Timuroğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Yavuz Yazar ve Demokrat Partisi İl Başkanı Hüseyin Polat katıldı.

Tek kişilik saray hükümetinde demokrasinin sadece kağıt üzerinde kaldığını söyleyen CHP İl Başkanı Taner Toraman, “Bugün burada millet ittifakının İl başkanları olarak sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Ülkemizde 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem milletvekili seçimlerinde önümüzde tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Uzunca bir süredir ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve yönetim şeklini halkımız, bizler ve sizler yakından izleyerek yaşıyoruz. Tek adam rejiminin ülkeyi yönetiliyor olmaktan çıkardığını ve akılcı bir yönetim anlayışını gösteremediğini hepimiz yakından izliyoruz. Tek kişilik saray hükümetinde demokrasi sadece kağıt üzerinde kalmıştır. Ekonomik bağımsızlığımız tehlike altındadır. Vatandaştan toplanan vergilerin ve yapılan borçlanmaların büyük bir kısmı içerde ve dışarıda bir avuç çıkarcıya aktarılırken, milletimiz korkunç bir işsizliğe mahkum edilmektedir. Dış politikada Egemen güçlerin taleplerine boyun eğen bir Türkiye profili ortaya çıkmıştır. Sürekli değişen eğitim politikalarıyla Türkiye bilgi çağından koparılmıştır. Etnik kimlik ,yaşam tarzı ve inanç eksenli siyasetle toplumsal barışımız derin yara almıştır. Tek kişilik Saray hükümeti iktidarını sürdürmek için kamplaşmaýı, kutuplaşmayı ve ayrışmayı çözüm olarak sürdürmektedir. Bu böyle devam edemez.” dedi.

13.Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu aynı inançla Kars millet ittifakı il başkanları olarak seçtirmek kararlılığındayız.” diyen Toraman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin birikmiş sorunlarını çözmeye kararlı olan millet ittifakımızın bileşenleri olarak ülkemizi aydınlığa çıkaracak programla çocukların yatağa aç girmediği, herkesin aşının, işinin olduğu mutlu, aydınlık bir Türkiye'yi inşa etmek ve ülkemizde demokrasiyi taçlandırma mücadelesinde kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bu bağlamda hepimizin halkımıza ve geleceğimize olan sorumluluğunun bilincinde hareket ederek 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak bir iradeyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıkladık ve halkımızla paylaştık. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de aynı istikamette çalışmalarını devam ettirme kararlılığındadır. Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zaafiyetinin üstünü örtemez. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor bütün bu yönetim zaafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet ittifakımızın değerli belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bizler yola çıktığımız ilk günden beri ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle, bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını birlikte tesis edeceğiz. Düne ve bugüne sıkışmadan, yarının Türkiye'sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler 85 milyon insanımızın hiçbirini dışarıda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yola devam edeceğiz. Ortak iradeyle millet ittifakı liderlerimizin aldığı kararla 13.Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu aynı inançla Kars millet ittifakı il başkanları olarak seçtirmek kararlılığındayız.”

İyi Parti İl Başkanı Yüksel Akbaba yaptığı açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun açık ara kazanacağından İYİ Parti olarak hiçbir şüphemiz yoktur. Bütün teşkilatımızla elimizden ne geliyorsa gereğini yapıp kazandırmamız gerekiyor ve kazanacaktır. Ayrıca milletvekili seçimi de var. Biz bu seçimde de ittifak olmasında fayda görmekteyiz. İnşallah anlaşılır 6 parti daha güçlü bir şekilde 3 milletvekilinin en az 2’sini alacağız.” dedi.

Deva Partisi İl Başkanı Güven Özen ise, “14 Mayıs seçim tarihi ve malumunuz bir deprem yaşadık. Bu depremden dolayı memleketlerinden uzaklaşan insanlar oldu, seçim kanununa göre 17 Mart tarihine kadar yaşadığı yeri terk eden vatandaşlarımızın e-Devlet veya Nüfus Müdürlüklerinden adres beyanında bulunup 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde oy kullanabilecek. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın adres beyanında bulunmaları gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Timuroğlu da, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifakın adayı olduğunu ve sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Yavuz Yazar ise, 6 il başkanının şehrin menfaatlerini gözetmek adına sorunları tespit ederek çözülmesi için bir araya geldiklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacakları gibi milletvekilliği seçimini de kazanarak şehre hizmet edeceklerini ifade etti.

Demokrat Partisi İl Başkanı Hüseyin Polat da, genel başkanların almış olduğu kararlara il başkanları olarak destek verdiklerini ve 14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanlığı seçimine gideceklerini belirtti.

Düzenlenen basın toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

6li-masa-karsta-bir-araya-geldi-1.jpg6li-masa-karsta-bir-araya-geldi-2.jpg6li-masa-karsta-bir-araya-geldi-3.jpg6li-masa-karsta-bir-araya-geldi-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler