AK Parti Kars Adayları Esnaf Ziyaretinde

AK Parti Kars Adayları Esnaf Ziyaretinde

AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Avukat Suat Doğan, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğu ve çok sayıda partili esnafı ziyaret etti.

 

AK Parti adayları Faikbey Caddesi ile Kazımpaşa Caddesi üzerinde ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinlediler. AK Parti Milletvekili adayları Ahmet Arslan , Yunus Kılıç ve Suat Doğan’a sevgi gösterisinde bulunan esnaflar özellikle son yıllarda AK parti hükümetinin Kars’a yaptığı yatırımların bilincinde olduklarını belirttiler.

Esnafları tek tek dolaşan sıkıntı ve sorunlarını dinleyen AK parti Milletvekili adayları projeleri hakkında da esnafa bilgi verdiler.

AK Parti milletvekili Ahmet Arslan, Kars’a hizmet etmenin kendileri için bir onur olduğunu belirtti.

Arslan; “Kars’ta artık işsizlik ve göç olmayacak. Lojistik merkez, çağrı merkezi karsın nüfusunu ikiye katlayacak burada istihdam edilecek insanlar, Kars’ın ekonomisine de önemli girdi sağlayacak. Kars’ta artık esnafımız siftahsız işyeri kapatmayacak” dedi.

8,5 YILDA KARS’IN KADERİ DEĞİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars ve Karslılarla gönül bağı olduğuna dikkat Arslan; “AK Parti Kars’a 50 yılda yapılmayanı 2002 yılından sonra yaptı. Tarihinde hep ihmal edilen Kars ve Karslılar, AK Parti ile hizmete doydu. 2 bin 458 kilometre köy yolu stabizle hale getirildi. Tüm köyler şebeke sistemi suya kavuştu. Yayla arazi yolları yapıldı. 550 menfez 10’un üzerinde köprü yapıldı. Eğitim alanında çok büyük yatırımlar gerçekleşti. Sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar yapıldı. 200 yataklı yeni Kadın Doğum Hastanesi ihale edildi. Doktor ve sağlık personeli sayısı dört-beş kat5 artırıldı. Hastaneler modern cihazlarla donatıldı. İşte bunların hepsi AK Parti’nin 8,5 yıllık iktidarı döneminde yapılan yatırımlardan bazılar. Bu yatırımlar devam edecek” diye konuştu.

BİR DÜNYA PROJESİ 2012 YILINDA HAYATA GEÇİYOR

Kars’ı Pekin’nden Londra’ya bağlayacak Kars-Tiflis- Bakü Demiryolu projesinin dünya projesi olduğunu ifada eden Ahmet Arslan ; “Kars-Tiflis-Bakü demiryolu Kars’ı dünya ya bağlayacak. Burada yapılacak lojistik merkez. Kars’ın yıllardan beri devam işsizlik ve göç sorunu ortadan kaldıracak. Lojistik köy’de binlerce insan çalışacak. Kars-Iğdır-İran Demiryolu, Ankara Sivas arası hızlı tren projesi bunların hepsinin tamamlanarak faaliyete geçmesi Kars’ı Kafkasların ticaret merkezi yapacak” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin kendilerini ziyaret etmesinden son derece memnun olduklarını belirten vatandaşlar, iktidar partisinin adaylarını destekleyeceklerini söylediler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler