Akaryakıt Dolandırıcısı 6 Kişi Tutuklandı

Akaryakıt Dolandırıcısı 6 Kişi Tutuklandı

Iğdır ili merkezli olarak toplam 11 ilde yaklaşık 1 ay süre ile yürütülen projeli çalışma kapsamında; akaryakıt dolandırıcılığı yaptıkları tespit edilen 2’si kamu görevlisi 6 kişi tutuklandı.

Tacettin DURMUŞ / IĞDIR

Iğdır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı kamu kurumlarına Fuel-Oil (Kalorifer Yakıtı) sağlayan şirket tarafından yakıt aktarımları esnasında tankerler arasında plaka değişikliği yaparak kurumlara verildiği beyan edilen yakıtın eksik olarak verildiği, sadece bu şekilde yaklaşık olarak 120 ton akaryakıt çalındığı bildirildi. Ayrıca verilen akaryakıtın kalitesi ve maddi değeri düşük petrol ürünü (asfalt) olduğu, devletin yüksek miktarlarda bu şekilde zarar uğratıldığı da belirtildi.

Bu nedenle Kamu Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Edimin İfasına Fesat Karıştırmak ile Rüşvet Almak ve Vermek” suçlarından soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında 08 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 2 tankerle birlikte 19 bin 240 kg Fuel-Oil, 6 adet plaka ve 14 adet mühür ele geçirildi. Suçüstü olarak yakalanıp gözaltına alınan 7 şüpheli şahıstan 1’i serbest bırakıldı. 2’si kamu görevlisi 6 şüpheli şahıs sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber