Akyaka İlçesinde Deniz Kumu ve Deniz Kabukları Bulundu

Akyaka İlçesinde Deniz Kumu ve Deniz Kabukları Bulundu

Kars’ın Akyaka İlçesinde, Ermenistan sınırına sıfır kilometrede deniz kumu ve deniz kabuklarına rastlandı. Akyakalılar, bu bölgenin geçmişte deniz ya da göl olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, yetkililerin bölgede araştırma yapmasını istediler.

Ermenistan sınırına 12 km mesafedeki Akyaka ilçesinin sınıfa sıfır Kalkankale Köyü civarında deniz kumları ve deniz kabukları bulundu. Köylüler, uzun zamandan beri bu bölgede inşaatçıların kum taşıdıklarını belirttiler. Yaklaşık 6 metrelik alanda kumların taşındığını hemen civarında da deniz kabuklarına rastladıklarını ifade ettiler.

Demirkent köyünden Okan Karaçöp, ilk gördüklerinde şaşırdıklarını söyleyerek, “Acaba burası daha önceleri deniz mi ya da göl müydü diye düşünmeye başladık. İlgililerin de bu bölgeye geldiklerinde dikkatlerini çekeceğinden eminiz. Şu anda burada kamyonlarla kumlar taşınmış ve hemen yanı başında da deniz kabukları görülmekte. Hatta yaklaşık 10 yıl önce dinozor kemiklerinin de burada bulunduğu gördük. Burada kumlar katman katman durmakta. İlk bakışta sert cisim gibi görünüyor ama elinizi vurduğunuzda un ufak oluyorlar. Tamamen deniz kumu bunlar. Yetkiler burada inceleme yaparlarsa daha farklı şeylerle de karşılaşabilirler.” dedi.

Durumdan haberdar olan Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz de bölgede incelemelerde bulundu. Etrafında her hangi bir dere ve çay geçmemesine rağmen dağ yamacında görülen deniz kumları ve deniz kabuklarını hayranlıkla inceleyen Kaymakam Cengiz, bölgenin incelenmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Bu arada yağan yağmurla gökyüzünde oluşan ve bir ucu Türkiye sınırında Doğukapı’da diğer ucu Ermenistan sınırında olan Gökkuşağı hayranlıkla izlendi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber