Akyaka YİBO’da Nevruz Kutlaması

Akyaka YİBO’da Nevruz Kutlaması

Kars'ın Akyaka İlçesi Atatürk YİBO'da Nevruz kutlaması yapıldı. Evinden, ailesinden uzakta geçiren öğrencilerin sıcak yuvalarında geçirdikleri Nevruz etkinliği, bayramı aratmadı.

 

Akyaka Atatürk YİBO idareci ve öğretmenleri tarafından organize edilen Nevruz etkinliği; yatılı okuyan öğrencileri mutlu etti. Kutlamalara Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, ilçe Emniyet Amiri, ilçe Jandarma Komutanı ve AK Parti İlçe Başkanı Aliyar Çoban katıldı.
 
YİBO’nun bahçesinde halaylar çeken öğrenci ve öğretmenler Kaymakam Akif Pektaş ve eşi ile birlikte Nevruz ateşini yaktılar ve ateşin üzerinden atladılar. Havanın iyice kararmasıyla öğrenciler ve davetliler Atatürk YİBO’nun yemekhanesine geçtiler.
 
Kaymakam Pektaş ve eşi öğrencilere bir anne-baba şefkatiyle yaklaşıp onlarla tek tek ilgilendiler. Öğrencilere ailelerinden uzakta geçirdikleri bayramın hüznünü unutturup neşe, kahkaha ve eğlenceli bir bayram yaşattılar. Atatürk YİBO öğretmenleri ve öğrencileri şarkılar ve türküler söylediler. Atatürk YİBO öğrencilerinin sevgi gösterileri arasında Kaymakam Pektaş da bir türkü söyleyerek öğrencilerin sıcak ilgisine teşekkür etmiş oldu.
 
Nevruz kutlamaları öğrencilere ve davetlilere yapılan ikramlar, şarkılar ve türkülerin eşliğinde sona erdi.
 
Ailelerinden uzakta geçirilen en güzel bayramı Kaymakam Akif Pektaş ve protokol üyeleriyle birlikte geçiren öğrenciler, kendilerine unutamayacakları bir bayram sevinci yaşattıkları için teşekkür ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber