Akyaka Yolu, Çukurla Dolu!

Akyaka Yolu, Çukurla Dolu!

Kars'ın Ermenistan sınırına 13 kilometre mesafedeki Akyaka ilçesi karayolu dev çukurlarla dolu.

Akyaka Yolu, Çukurla Dolu!

Kars’ın Ermenistan sınırına 13 kilometre mesafedeki Akyaka ilçesi karayolu dev çukurlarla dolu. Akyaka yollarındaki çukur sıkıntısı bununla da sınırlı değil; ilçeyi köylere bağlayan yollarda da büyük sorunlarla karşılaşılıyor. 

Akyaka ilçesinin karayolu bağlantısı Kars il merkezine 56 kilometre. Bağlantıyı sağlayan yol tamamen asfalt kaplı ve ilçeden her gün Kars il Merkezine sabah ve öğlen saatlerinde düzenli olarak minibüs seferleri yapılmakta. Bu yol güzergahında dünyaca ünlü Kuş Cenneti Kuyucuk Gölü’de bulunmakta. Yol ayrıca, Ermenistan sınırına kadar gitmekte. Ne yazık ki bu karayolu İlçe halkının özellikle de ilçeye her gün gidip gelen sürücülerin çileli yolculuklarına dönüşüyor. Sebebi ise yollardaki bozulma ve oluşan dev çukurlar. Yol boyunca yaklaşık 10 noktada ise çukurların genişliği ve derinliği adeta kazlara davetiye çıkarıyor. Sürücülerin bir anda karılarına çıkan bu dev çukurlar korku dolu anların yaşanmasına neden oluyor. Hele he bu yola giren yabancıların sıkıntısı daha fazla. Yola yabancı olan sürücüler asfalt zeminde ilerlerken bir anda karılaştıkları çukurların yüzünden manevra yapmak zorunda kalıyorlar ve bu da sıkıntının ne dinli büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Akyaka’nın karayolu sıkıntısı köy yollarında da yaşanıyor. İlçe merkezinden 13 kilometre mesafedeki Boyuntaş köyüne kadar da yollar oldukça bozuk ve dev çukurlar burada da kendini gösteriyor. Köylüler yolların bir an önce düzeltilmesini istiyor. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber