Akyaka'da Anlamlı Açılış!

Akyaka'da Anlamlı Açılış!

Kadıköy Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Azra Bensu Yavuz ‘un (16) girişimleriyle, Kars’ın Akyaka İlçesi Demirkent Köyü 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulun’ da kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılışa Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Yalım, İlçe Emniyet Amiri Tunçer Özkan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Genç hayırsever, arkadaşlarının da desteği ile ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri düzenlenen kermeslerde satarak elde ettikleri gelir ile kütüphanenin açılması için çalıştıklarını belirtti. Yavuz, “Bize ulaşan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin isteklerine duyarsız kalmamamız gerektiğini düşündük ve 2014 Yılı Eylül ayında bu yola çıktık. Serhat Şehir olarak anılan Kars, eğitime ve bilime verdiği önem sebebiyle bu unvanının yanı sıra Uygar unvanını da hak ediyor.  Ben de Karsımıza böyle bir hizmette bulunduğum için çok mutluyum” dedi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz de ülkemizin böyle gençlere ihtiyacının olduğunu, yeni nesillerin de böyle örnek davranışlar sergileyecek şekilde yetişmeleri için eğitime her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Gösterdiği bu örnek davranıştan ötürü Kaymakam İbrahim Cengiz tarafından Azra Bensu Yavuz’a plaket takdim edildikten sonra öğretmenler tarafından davetlilere ikramlarda bulunuldu. 

Topluca hatıra fotoğrafı çekildikten sonra genç hayırsever ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber