Akyaka’da Cumhuriyet törenleri

Akyaka’da Cumhuriyet törenleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri 28 Ekim Salı günün saat: 13'00'de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ermenek'te maden ocağında mahsur kalan canlarımız olması nedeniyle kutlama programında hassasiyet gösterildi.

Akyaka’da Cumhuriyet törenleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri 28 Ekim Salı günün saat: 13’00’de Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ermenek’te maden ocağında mahsur kalan canlarımız olması nedeniyle kutlama programında hassasiyet gösterildi. 

29 Ekim Çarşamba günü tören alanında hazır bulunan öğrencilerin ve Akyaka Halkının bayramını kutlayan  Kaymakam İbrahim Cengiz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları ifade etti:

“Bugün büyük ATATÜRK ,azizi şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin Türk Milletine en kıymetli armağanı olan Cumhuriyetin ilanının 91. Yılını kutlamanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın ,Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.Ermenek’te maden kazasında çıkarılmayı bekleyen ,alın teriyle rızkını  kazanan madencilerimizin sağ salim çıkarılmasını diliyor, onların ailelerine ve bizlere bağışlanmasını temenni ediyorum.

Geçmişe şöyle bir göz attığımızda, dünyayı yöneten bir milletken sendeleyip zayıf düştüğümüz bir dönemde,acımasız bir şekilde milletimize hücum edilmiş vatanımızın her yanı işgal edilmiştir. Halkımız bu durumdan kurtulmak için bir ve beraber olmuş,Atatürk’ün önderlik ettiği bu kurtuluş mücadelesinde yok olmaktan kurtulmuştur. Milletimizin kendi mücadelesiyle kurduğu bu devleti yönetme hakkı da yine cumhuriyetin ilanıyla kendisine verilmiştir.

Büyük Atatürk’ün ifadeleriyle cumhuriyet ; Türk milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan ,erdemli,faziletli insanlar yetiştiren halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan onları bir ve bütün kılan yönetim şeklidir.

Cumhuriyetimizin değerleri neticesinde bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler kanunlar çerçevesinde çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir. Herkes aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Herkes tasada ,kederde  ve sevinçte ortaktır.Devlet halkın devletidir,üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” İlkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bu gün , cumhuriyetin verdiği güç sayesinde devletimiz uluslar arası camiada önemli bir yere sahip olmuş,Dünyanın sayılı güçlü devletlerinden biri haline gelmiştir. 91 yıl içerisinde okuma yazma oranı yüzde 10’dan yüzde 90’ın üzerine çıkarılmış, bilim ve teknolojide dünya ile yarışır hale gelinmiş Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlere ulaşma hedefine yaklaşılmıştır.

Cumhuriyetimizin değerli üyeleri sevgili vatandaşlar,ülkemizin üzerinde bulunduğu coğrafya itibari ile sahip olduğumuz politik,stratejik,ekonomik önem ve potansiyel nedeniyle bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar tarih boyunca birliğimize ve bütünlüğümüze kast eden hain planların hedefi olmuş, ancak tek yürek olup bütünleşen milletimiz bu hain oyunları boşa çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın her bakımdan mutlu olduğu,güçlü,  zengin ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak  için bundan sonrada var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Hep birlikte ülkemizi,Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük ilk on ülkesi seviyesine çıkarma hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Bunu başaracak gücümüzde, inancımızda vardır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü,aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Kaymakam İbrahim Cengiz’in konuşmasının ardından ilçe merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri tarafından şiir ve oratoryo gösterilerinin ardından geçit törenin ardından Cumhuriyet Bayramı  kutlamaları sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber