Akyaka’da Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Akyaka’da Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Kars'ın Akyaka ilçesinde eğitimin masaya yatırıldığı, eğitim öğretimdeki başarılar-başarısızlıklar, hedefler ve planlamalar üzerine Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz'in başkanlığında Kaymakamlık Toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Akyaka’da Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Kars’ın Akyaka ilçesinde eğitimin masaya yatırıldığı, eğitim öğretimdeki başarılar-başarısızlıklar, hedefler ve planlamalar üzerine Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz’in başkanlığında Kaymakamlık Toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya İlçe Emniyet birimleri yetkilileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Köy Muhtarları, Okul Müdürleri, Taşıma Kooperatifi Başkanı katıldı. Toplantıda Kaymakam İbrahim Cengiz tarafından 2014-2015 yılı Eğitim durumu masaya yatırıldı, Akyaka İlçesinin eğitim-öğretiminin il bazında ve ülke bazında genel durum değerlendirmesi yapılarak, eğitim kalitesinin artırılması için yapılması gerekenler konuşuldu, tartışıldı, sorunlar ve çözüm önerileri paylaşıldı. Toplantıda ilçenin eğitim kalitesini artırabilmek için birleştirilmiş sınıf uygulamasının ihtiyaçları karşılamadığı bu nedenle müstakil sınıf uygulaması yapılmasının öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacağı, birleştirilmiş sınıf uygulaması olan köylerin taşıma kapsamına alınarak müstakil sınıflarda eğitim yapılması halinde  , fiziki koşulların  daha iyi olması nedeniyle  eğitimin daha kaliteli olacağı görüşüne varıldı. Yapılan toplantıda taşımalı eğitim ile genel bir durum değerlendirilmesi de yapılarak, ilkokul ve ortaokulların karşılaştırılmalı başarı durumları enine boyuna konuşuldu, okul yöneticileri ve köy muhtarlarının yapmış olduğu değerlendirmeden çıkan sonuçta, birleştirilmiş sınıf uygulamasının kaldırılması ve fiziki koşulları çok daha iyi olan müstakil ilkokullara taşımalı eğitim uygulamasına geçilmesi kararı alındı.

Kaymakam İbrahim Cengiz yapmış olduğu değerlendirmede ; “Köy ziyaretlerinde tek sınıflı okullarda 3. 4. Sınıf öğrencisinin okumakta zorlandığını ama müstakil sınıflı okul öğrencilerinin il bazında başarılarının  üst seviyede olduğunun istatistiklerde görüldüğünü , çocukların özgüvenlerinin başarılarının müstakil sınıflarda okuyanların daha fazla olduğunu belirtti. Bizim görevimiz okumak isteyen her çocuğumuza devletimizin en güzel imkanlarını sunarak eğitimlerini almalarını sağlamak , daha iyi yetişmesi için çabalamak bizler hizmet için buradayız amacımız yöremizin eğitim kalitesini artırmak büyük şehirlerdeki öğrencilerle yarışır hale getirmek. Bölgemizde yenilikler yaparken elbette ki küçük aksaklıklar olacak biz bunları hep birlikte aşacağız bir sonraki yıl daha başarılı olacağız.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar da söz alarak ; “bu çalışmanın aslında bir devrim (yenilik) tir, buna hep birlikte destek vermemiz gerekiyor, bu çalışmalar sizlerin bizlerin çocukları için Kaymakamımız ve bizler burada geçiciyiz amacımız çocuklarımız daha iyi daha verimli eğitim alsın bu yöreye hizmet etsinler.Canı gönülden alınan bu kararlara destek vererek projenin başarısı için çalışmak bizlere en önemli görevdir”dedi.

 Okul müdürleri ile  muhtarların görüş ve çözüm önerilerinin ardından toplantıya katılanlara kaymakam İbrahim CENGİZ tarafından teşekkür edilerek çalıştay sonlandırıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler