Akyaka'da Kurtuluş Coşkusu!

Akyaka'da Kurtuluş Coşkusu!

3 Kasım Akyaka’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü, ilçede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere ilçe halkı yöneticiler ve öğrenciler katıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Saat 09:00 da İlçe Meydanında başlayan kutlama programı Kaymakam İbrahim Cengiz’in, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Deniz Değirmenci'nin ve Belediye Başkanı Muhammet Toptaş’ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Muhammet Toptaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan'Toptaş'ın konumasından sonra Kaymakamı İbrahim Cengiz, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Deniz Değirmenci ve Akyaka Belediye Başkanı Muhammet Toptaş ilçe halkını selamlayarak kurtuluş gününü kutladı. Tören sırasında Erzurum Büyük Şehir Belediyesi'nin Mehteran takımnının gösteresi hayranlıkla izlendi. Öğrencilerin kurtuşulu canlandıran tiyatro oyunu ve mahalli kalk oyunları gösterilerin de büyük alkış aldı.

Tören sonrası Akyaka Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünce organize edilen Aşure günü etkinlikleri kapsamında İlçe Meydanında Kaymakam İbrahim Cengiz’in de katılımıyla Aşure dağıtımı yapıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında Kaymakam İbrahim Cengiz hazırlanan aşureleri halka dağıtarak vatandaşların kurtuluş günü ve Aşure gününü tebrik etti.

Etkinliklerin sonunda ise Akyaka halkına sürpriz havai fişek gösterisi düzenlendi. İlçe girişinde yüksek bir noktada yapılan havai fişek gösterisiyle gökyüzü rengarenk ışıklara bürünürken, doyumsuz ışık gösterisi vatandaşlar ve ilçe kaymakamı İbrahim Cengiz ve ilçe halkı tarafından büyük beğeniyle izlendi.

akyakada-kurtulus-coskusu!-(3)-001.jpgakyakada-kurtulus-coskusu!-(4)-001.jpg

akyakada-kurtulus-coskusu!-(5)-001.jpgakyakada-kurtulus-coskusu!-(1).jpgakyakada-kurtulus-coskusu!-(2).jpgakyakada-kurtulus-coskusu!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler