Akyaka’da Merkez İstasyon Camii Açılışı Yapıldı

Akyaka’da Merkez İstasyon Camii Açılışı Yapıldı

Yaklaşık altı ay önce restorasyon işlemlerine başlanan Kars Akyaka Merkez İstasyon Camii’nin restorasyon faaliyetleri tamamlandı.

01 Ocak 2016 tarihi itibariyle tekrar ibadete açılan ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından 'korunması Gereken Kültür Varlığı' olarak tescillenen caminin dört duvar ve minaresi dışında tamamı yenilendi. Yaklaşık 600 bin TL’ye mal olan restorasyon faaliyetleri, Çağrı Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Ada Yapı Makine Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu sahipleri olan Mahmut Kara, Mustafa Kara, Mehmet Kara ve Ahmet Kara tarafından üstlenildi. 

Açılış 01 Ocak 2016 cuma günü Merkez İstasyon Camiinde, Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, Ardahan eski İl müftüsü Abdullah Cihangir, Akyaka İlçe Müftüsü Ş. Şahin Dügencili Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara, Muğla il emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İşadamı Mehmet Koca, Çağrı Gıda Temizlik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Ada Yapı Makine Mühendislik A.Ş. sahipleri Mahmut Kara, Mehmet Kara ve Ahmet Kara, İstanbul’dan gelen bir grup işadamı, Karslı ve Akyakalı bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış tilaveti ile başlayan salon programı  ilçe Müftüsü Ş. Şahin Dügencili’nin açılış konuşması ve Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz’in selamlama konuşması ile devam etti. Ardından Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Çağrı Gıda Temizlik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Ada Yapı Makine Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Kara katılımcılara hitap etti. Akyaka İlçe müftülüğü tarafından hazırlanan ve yaklaşık altı ay süren restorasyon faaliyetlerini içeren sinevizyon gösteriminin ardından hayır sahibi vatandaşlara plaket takdim edildi. ilçe müftüsü Ş. Şahin Dügencili’nin yaptığı teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber