Akyaka’da sahipsiz hayvanlar kısırlaştırılacak ve rehabilite edilecek

Akyaka’da sahipsiz hayvanlar kısırlaştırılacak ve rehabilite edilecek

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) ile Akyaka Belediyesi arasında “Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyonu” amacıyla protokol imzalandı.

Volkan KARABAĞ

İmza töreninde konuşan Akyaka Belediye Başkanı Ergüder Toptaş sahipsiz hayvanların ilçe de önemli bir sorun haline geldiğini söyledi. 

Emeği geçenlere teşekkür eden başkan Toptaş, “Kars İl Hayvan Koruma Kurulunun bizim de iştirak ettiğimiz toplantısında alınan karar gereği Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sayın Ercan Ödül beyi davet ettik. Sözkonusu protokolü imzaladık ve İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan sahipsiz hayvanların popülasyonlarının kontrol altına alınmasını sağlamak için kısırlaştırmaları en kısa sürede başlatmak istiyoruz. Katılımları ve işbirlikleri için Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sayın Ercan Ödül’e, İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Gökhan Katok’a ve ilçemizde veteriner hekimlik faaliyeti yürüten Veteriner Hekim Volkan Özkaya’ya teşekkür ediyoruz.” diye sözlerini noktaladı.”dedi.  

İmza töreninden sonra söz alan Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül de oda ile ilçe belediyelerinin bu yönde hayata geçirdikleri faaliyetlerin öneminde değindi.

Bölgedeki en önemli sorunlarından olan sahipsiz hayvanların populasyon kontrolü ve rehabilitasyonu olduğunu da belirten Ödül, “Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak çözüme katkı sağlayabilmek adına İl Hayvanları Koruma Kuruluna protokol önerimizi sunmuştuk. Pandemi bu süreç ile ilgili gecikmelere neden olsa da artık yeni normal ile birlikte planladığımız ama başlatamadığımız protokolleri en kısa sürede başlatma kararı aldık. Susuz, Sarıkamış, Selim, Digor Belediyelerimizden sonra bugün Akyaka Belediye Başkanımız ile protokolümüzü imzaladık ve mümkün olan en kısa sürede süreci başlatmayı umuyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Ergüder Toptaş beye nazik davetleri ve sahipsiz hayvanlar ile ilgili duydukları hassasiyet için yürekten teşekkür ederiz.” Diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler