Akyaka'da Suni Tohumlama Toplantısı!

Akyaka'da Suni Tohumlama Toplantısı!

Akyaka'da Suni Tohumlama Toplantısı!

Akyaka'da Suni Tohumlama Toplantısı!

 

Kars'ın Akyaka İlçesinde Suni Tohumlama Programı düzenlendi.

Programa Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Akyaka İlçe Jandarma Komutanı, İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fevzi Kaya, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Vargın BOY, Şube Müdürleri katıldı.

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Dr. Hüseyin Düzgün: “Suni tohumlama birçok ilde uygulanan başarı getirmiş bir uygulamadır. İlimiz genelinde toplam 600 bin büyükbaş varlığı mevcuttur. Bu büyükbaş hayvanlardan 250 bin tanesi anaç boğa altı sığırdır. Bu yüzden bölgemiz için Suni tohumlama büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ıslahında çok önemlidir. Hayvan varlığımız çok fakat hayvan ırklarının kalitesi düşüktür. Bu kaliteyi artırma adına İlimizde suni tohumlama turları düzenlenip ve olumlu sonuçlar alınmıştır” dedi

 

Toplantı sonrası İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün hayvancılık ve tarıma verdiği önem ve desteklerinden dolayı Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu’ya plaket verdi. 5.181 tane suni tohumlama ile en çok suni tohumlama yapan İlçe olması sebebiyle de Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fevzi Kaya tarafından Akyaka İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Haydar Ali Kuytul’a plaket verildi.

 

Ayrıca Akyaka İlçesinde çiftçilik yapan Muharrem Danyıldız’a Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, çiftçi Yavuz Caferoğlu’na ise İl Müdürümüz Dr. Hüseyin Düzgün tarafından örnek çiftçi belgesi verilip toplantı sonlandırıldı.

2.20140128114631..gif3.20140128114644..gif

Önceki ve Sonraki Haberler