Akyaka’da Tablet Sevinci

Akyaka’da Tablet Sevinci

Kars Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rıfkı Yağcı ile birlikte Akyaka Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu müdürlüğünde öğrencilerle sohbet etti ve birlikte öğlen yemeği yediler.

 Akyaka’da Tablet Sevinci

KAYMAKAM YATILI BÖLGE OKULU ZİYARETİNDE

Kars Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rıfkı Yağcı ile birlikte Akyaka Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu müdürlüğünde öğrencilerle sohbet etti ve birlikte öğlen yemeği yediler.

Okulun fiziki durumunu inceleyen Kaymakam Osman Uğurlu sınıfta öğrencilere güncel konular hakkında görüşlerini sordu. Öğrencilere ilerde yapmak istedikleri mesleği de soran Kaymakam Osman Uğurlu, çalışmanın hayattaki başarının yüzde 99’u olduğunu, başarının geriye kalan yüzde 1’lik kısmının ise zeka olduğunu belirtti. Bunun için çalışmanın kişiyi geliştireceğini belirten Kaymakam Uğurlu, “Bende sizler gibi bu sıralardan geçtim. Biraz azim ile çözülmeyecek iş yoktur. Yeter ki siz hedeflerinizi belirleyin. Bu hedef için çalışın her anlamda çalışmadır. Bu ileride futbolcu olmak isteyen arkadaşınızın bile antrenman yapmadan futbolcu olması nasıl mümkün değil ise doktor, öğretmen, polis olmak isteyenlerinde derslerine çalışmadan bu hedeflerini gerçekleştirmeleri mümkün değil.” dedi.

Kaymakam Osman Uğurlu, öğrencilere atkı bere dağıtımı yaptıktan sonra, okulun sıkıntıları, SBS yerine yapılan Ortak Sınav ve fiziki durumu ile ilgili Okul Müdürü Salim Buğra Bulgu’dan bilgi aldıktan sonra İMKB Akyaka Lisesinde FATİH Projesi kapsamında yapılacak olan tablet dağıtım töreni için Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulundan ayrıldı.

KİTAP OKUMAMANIN BAHANESİ OLMAZ

İMKB Akyaka Anadolu Lisesinde FATİH Projesi kapsamında tablet dağıtımı Kaymakam Osman Uğurlu tarafından yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rıfkı Yağcı ile birlikte İMKB Akyaka Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katılan Osman Uğurlu ilçe merkezinde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle ve okulda jeneratörün olmaması dolayısıyla dağıtım törenine canlı bağlantı yapılamadı.

Öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam Osman Uğurlu; FATİH projesinin getirmiş olduğu teknolojik fırsatları değerlendirdi ve öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu. Öğretmenlere bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek, televizyon ve internete ayrılan zamanın bir kısmının kitap okumaya ayrılabileceğinin kitap okumanın bahanesinin olmayacağını söyledi. İlçede bulunan daire amirleri ile birlikte karar aldıklarını aynı kitabı bir hafta içerisinde herkesin okuyup bitireceğini ve bir hafta sonunda kitap hakkında sohbet edeceklerini, bu kitap okuma kampanyasını da sürekli hale getirmek istediklerini belirtti.

Kaymakam Uğurlu, öğretmenlerin görev yaparken yaşadıkları sıkıntıları dinledi ve çözüm önerileri ve bu sıkıntıların giderilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra proje kapsamında öğretmenlere tablet dağıtan Osman Uğurlu, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi.

Kaymakam Uğurlu, Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rıfkı Yağcı ile birlikte İMKB Akyaka Anadolu Lisesinde FATİH projesi kapsamında kurulumu gerçekleştirilen akıllı tahtaları ve ağ alt yapısını inceledi. Okulun sorunları ve başarı durumu ile ilgili okul müdürü Nejdet Kara’dan bilgi alan Kaymakam Uğurlu, okul ziyaretini sona erdirerek İMKB Akyaka Anadolu Lisesinden ayrıldı.kha

Önceki ve Sonraki Haberler