Akyaka’da Tasavvuf Müziği Eşliğinde İftar

Akyaka’da Tasavvuf Müziği Eşliğinde İftar

2016 yılı Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Akyaka İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akyaka Şubesi tarafından “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” temalı açık hava iftar programı tertip edildi.

Akyaka ilçe merkezinde tarihi Akyaka Tren Garında gerçekleştirilen ve merkez köyde oturan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı birlik, beraberlik ve şenlik havasında geçti.

İftar yemeğinin ardından Akyaka ilçe müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akyaka Şube Başkanı Ş. Şahin Dügencili’nin daveti üzerine gelen “Rize-Pazar Tasavvuf Musiki Ekibi” birbirinden güzel ilahiler ve ezgilerle muhteşem bir canlı hava konseri icra ederek Akyakalılara unutulmaz gece yaşattı.

Bir buçuk saat konser icrasında bulunan “Rize Pazar Tasavvuf Musiki Ekibi” solisti Mustafa Bölükbaş Akyakalı vatandaşlara hitaben ‘Rize’ den, Rize halkından selam getirdiklerini ifade etti ve gün birlik ve beraberlik günüdür. Doğusuyla batısıyla hep beraber birlik olma günüdür’ diyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” temasına vurgu yaptı.

İftar programının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akyaka Şube Başkanı Ş. Şahin Dügencili “İlçemizin konumu, nüfusu ve genel şartları dikkate alındığında büyük bir organizasyon olarak değerlendirilebilecek bir açık hava iftar programının bu sene ikincisini gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk ve gurur duyduk, bu organizasyonu mevcut yapıyla gerçekleştirerek ve ilçemiz kültürüne kalıcı bir şekilde yerleştirerek her sene tekrar edilmesini ve bu vesileylede vatandaşlarımız gönülleri arasındaki birlik ve berberlik anlayışını kuvvetlendirmeyi amaçlamaktayız. Ayrıca bu programın hayata geçmesinde emeği geçen herkese, Akyaka esnafına, vatandaşlarımıza, ilçe müftülük personeline ve özellikle davetimi geri çevirmeyip ilçemize gelen “Rize-Pazar Tasavvuf Musiki Ekibi”ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Açık hava iftar programında bir araya gelen Akyakalılar, açık hava iftar programının ikincisinin gerçekleştirilmiş olması ve ilçelerinde ilk defa canlı performans açık hava konseri gerçekleştirilmiş olması nedeniyle çok memnun olduklarını dile getirerek ilgililere teşekkür ettiler.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler