Akyaka'dan haber turu

Akyaka'dan haber turu

TAŞIMALI ÖĞRENCİLERE VERİLEN KUMANYA DENETİMİ

Akyaka'dan haber turu

TAŞIMALI ÖĞRENCİLERE VERİLEN KUMANYA DENETİMİ

Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı taşımalı kapsamında bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerine öğlen yemeği olarak verilen kumanyaların denetimi Akyaka İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Metin ÖZGEN ve taşımalı eğitimden sorumlu Şef Yasin GÜLMEZ tarafından yapıldı. İlk ve orta dereceli okullarda yapılan denetimlerde öğrencilere dağıtılan kek, meyve suyu, kremalı bisküvi ve mevsimlik meyveden oluşan kumanyaların besleyici değerinin yüksek olduğu, öğrenciler tarafından sevilerek tüketildiği tespit edildi. Öğrencilere bir konuşma yapan şube müdürü Metin ÖZGEN  “ Devletimizin bize sunmuş olduğu bu nimetlerin bilincine vararak milletimize faydalı olmalıyız, sizlerin burada iyi bir eğitim alarak okumaktan başka şansınız yok sizler okuyup güzel mevkilere gelecek güzel işler yapacaksınız ki ailenize milletinize devletinize faydalı olasınız ben sizlerin gözünde o ışığı görüyorum sizlere güveniyorum sizlerden biraz çaba biraz özveri bekliyorum ve sizlerinde kazanacağınıza inanıyorum. Bizler sizlere hizmet için varız ne sıkıntınız olursa hükümet konağı dördüncü  kattayız kapımız sizlere daima açık her zaman bekliyoruz. Sizlere bir kez daha afiyet olsun derken derslerinizde başarılar diliyorum” dedi. Öğrencilere kumanyalar nöbetçi öğretmen ve ilgili personel tarafından itina ile dağıtımı yapıldığı tespit edildikten sonra denetim sona erdirildi.

UÇAR ANAOKULUNDA

Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet UÇAR ve Şube Müdürü Metin ÖZGEN Gazi Mustafa Kemal Anaokulunu ziyaret ettiler. Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet UÇAR okulun ihtiyaçları  ve faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Şube Müdürü Metin ÖZGEN’in nezaretinde anaokulu bahçesine ağaç dikimi yapılarak okulun bahçesi ağaçlandırıldı.

HER KURUMA BİR FİDAN

Akyaka Kaymakamı Osman UĞURLU’nun başlatmış olduğu ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla sürüyor, Sembolik olarak her kamu kurumu tarafından Akyaka Hükümet konağı bahçesine birer adet çam fidanı dikildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet UÇAR’ın girişimleri ile orman müdürlüğünden getirilen 2000 adet fidan okullara dağıtılırken her kurum içinde sembolik olması açısından Hükümet konağı bahçesine çam fidanı dikimleri kurum amirleri tarafından yapıldı. Kaymakam Osman UĞURLU tarafından ilk çam ağacının dikilmesinin ardından resmi kurum amirleri tarafından çam ağaçları dikelerek can suyu verildi.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ BİLGİLENDİRME YAPIYOR

Akyaka Toplum Sağlığı merkezi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi  bulaşıcı hastalığı ve  bu hastalığın önlenmesi hakkında kaymakamlık toplantı salonunda Akyaka esnaflarına ,köy muhtarlarına, ilçe müftülüğüne bağlı din görevlilerine ve ilçe halkına bilgilendirme semineri verilmiş , katılımcıların sorulara toplum sağlığı doktorları tarafından cevaplanarak oluşabilecek tehlikeler anlatılmıştır. Akyaka Atatürk Yatılı Bölge ortaokulunda bulunan öğrencilere ise KKKA bulaşıcı hastalığı ile ilgili görsel materyal ile anlatılmış, çocukların belirtiler ve hastalığın riskleri hakkında bilinçlenmesi sağlanmıştır. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber