Alibeyoğlu: "Ders kitaplarında okutulacak bir kardeşlik ve dayanışma örneğine imza atmalıyız"

Alibeyoğlu: "Ders kitaplarında okutulacak bir kardeşlik ve dayanışma örneğine imza atmalıyız"

CHP Kars Milletvekili Aday Adayı Naif Alibeyoğlu, yaşanan deprem felaketinin ardından önerisini "Ders kitaplarında okutulacak bir kardeşlik ve dayanışma örneğine imza atmalıyız" başlıklı bir yazı ile kaleme aldı. Alibeyoğlu'nun yazısı şöyle:

Tarihimizin en yıkıcı depremlerinden birisiyle karşı karşıyayız ve yaklaşık 10 milyon vatandaşımız bu afetten etkilendi. Etkilenen insan sayısının çok fazla olması, yıkımın şiddetli olması ve vatandaşlarımızın kalıcı konuta tekrar ulaşmaları ciddi bir süreç alacağı için ivedilikle;

Gönüllü vatandaşlarımızın depremzedeleri evlerinde bir süre misafir etmeleri için devletin bir koordinasyon merkezi kurması gerekir.

Bu merkeze gönüllü vatandaşlarımız tüm bilgilerini, misafir edebileceği kişi sayısını ve misafir edebileceği süreyi iletmeliler.

Toplumun her kesimine temas ettiğimiz için ve çok sayıda vatandaşımızın evlerini depremzedelere açacağından hiç şüphemiz yok.

Bu proje gerçekleşirse;

Deprem travması yaşamış evini, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımız çadır vb yerlerde kalmayıp sıcak, samimi ve güvenli bir misafirlik süreci yaşayacaklardır.

Yaklaşık 10 milyon vatandaşımızın yükünü sadece devlete bırakmamış olacak ve ülke ekonomisinin daha da kötüye gitmesini engellemiş olacağız.

Yaklaşık 10 milyon yurttaşımız başka 10 milyon yurttaşımızla kardeş aile olacak. Bu acı günler geçtiğinde tarihe geçecek ve çocuklarımızın ders kitaplarında okutulacak bir kardeşlik ve dayanışma örneğine imza atmış olacağız.
Süreç içerisinde pek çok faydası olacak bu projesinin devletin koordinasyonunda ivedilikle gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler