Aliyev, Ölümünün 11. Yılında Kars’ta Anıldı

Aliyev, Ölümünün 11. Yılında Kars’ta Anıldı
Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev'in vefatının 11. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Aliyev, Ölümünün 11. Yılında Kars’ta Anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in vefatının 11. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Anma programı; Haydar Aliyev’in anıtını ziyaret edilmesi, çelenk sunumu ve kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla başladı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’ndaki program ise saygı duruşunda bulunulması ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan ve Türkiye Milli marşları okundu. Programa; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti İl Başkan Vekili Adem Çalkın, çeşitli STK temsilcisi ve davetliler katıldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Azerbaycan halkının bugüne kadar çok görkemli büyük şahsiyetler yitirdiğini ama Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev’in bu şahsiyetler içindeki yerinin bambaşka omduğunu söyledi. Aliyev’in hayatı ve icraatlarına bakıldığında Azerbaycan halkının karşısında çok büyük hizmetler ve çok büyük faaliyetler gösterdiğini de belirten Süleymanlı, hayatın bütün alanlarının Haydar Aliyev’in müthiş siyaseti neticesinde inşa ettirildiğini belirtti. Sovyetler döneminde bile Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bir gün bağımsız olacağı ve Aliyev’in Azerbaycan Cumhuriyetine önderlik ederken buna hazırlandığının hissedildiğini de ifade eden Süleymanlı, Aliyev’in Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığına inanarak askeri okulları bile Sovyetler döneminde getirip Azerbaycan’da hayata soktuğunu kaydetti. Süleymanlı ayrıca, Haydar Aliyev’in, Azerbaycan’ı olduğu kadar Türkiye’yi de çok sevdiğini hatırlatarak, Türkiye ile ilişkilere her zaman büyük önem verdiğini, o dönemlerde çok kez Türkiye’ye resmi ziyaretlerde bulunduğunu vurguladı.

Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şeyh Behram Geleyi de merhum Haydar Aliyev’in ruhuna Kur’an tilaveti okudu ve dua etti. Ardından Kafkas Haber Ajansı Yazarı, Şair Murat Şanlı ise “Gönüller Sultanı Aliyev” adlı kendi yazdığı şiiri mey dinletisi eşliğinde okudu.

GÖNÜLLER SULTANI ALİYEV

Umutsuz halkına umut verensin

O bilge yönünle ufku görensin

Ezelden, ebede ismin söylensin

Gönüller sultanı Haydar Aliyev

***

Mülk-i İslam’ın keskin kılıcı

Hazar diyarının bozulmaz harcı

Cümle Türk oğlunun başının tacı

Gönüller Sultanı Haydar Aliyev

***

Dürüstlük şiarın, doğruluk varın

Koyduğun ilkeyle umutlu yarın

Şu güzel memleket senin eserin

Gönüller sultanı Haydar Aliyev

***

Devletin temeli, hamuru sensin

Cihan-ı âlemde kutlu erensin

Yaratan kabrini pir-nur eylesin

Gönüller sultanı Haydar Aliyev

 

 Anma programı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösterisiyle son buldu.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir