Alkış, Akyaka’da Öğretmenlerle Buluştu

Alkış, Akyaka’da Öğretmenlerle Buluştu

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilçelerdeki Motivasyon Semineri zincirine Akyaka'da devam etti.

Alkış, Akyaka’da Öğretmenlerle Buluştu

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilçelerdeki Motivasyon Semineri zincirine Akyaka’da devam etti. Alkış, ilçe merkezi ve bağlı okullarda bulunan idareci ve öğretmelere eğitimde dikkat edilmesi gereken hassas noktalara dikkat çekti.

Atatürk Yatılı Bölge ortaokulunda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, okul yöneticisi Salim Buğra Bulgu’dan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar’dan ilçedeki eğitim durumları hakkında bilgi alınca toplantının yapılacağı salona iki dakika gecikmeyle gelmiş oldu. Alkış, salona girer girmek programına “özür” ile başladı. Seminere 2 dakika geç geldiği için tüm öğretmenlerden özür dileyen Alkış, özrün de insan hayatında rahatlıkla kullanılabilecek bir alışkanlık olması gerektiğini de göstermiş oldu.

ÖĞRETMENLERE TATLI SİTEM

Öğretmenlere tatlı bir sitemde bulunan Alkış, başlatmış olduğu Mektup Kampanyasına Akyaka ilçesinden ilginin olmayışı konusunda dert yandı. Salonda bulunan öğretmenlere seslenen Alkış, “Amacım sadece sizinle yan yana durmaktır, bunun için buradayım. Eğitimde aynı seviyede olacağız, gönül almak için uğraşacağız. Sizlere birkaç tavsiyem olacak; problem varsa ‘Ben’le başlayın, ama bir nimet bir başarı varsa ‘Biz’le başlayın. Öncelikle öğrencinin algı torbasını düz tutmak lazım. Öğrenciye iyi reklam yapmak lazım. Öğrencilerinizi boş bırakmayın, ödevlendirin, ödüllendirin. Çocukların ödevlerini bizzat siz kontrol edin. Ödüllendirin onları, gözlemleyin, öğrenciyi meşgul edin, onlardaki cevherleri ortaya çıkarmak için onlara cesaret verin. ‘Sizlere soru soracağım cevaplar içerisinde en beğenilen cevabı veren arkadaşa kitap hediye edeceğim.’ deyin. Cebinizde sadece banka kartınız olsun başka kart olmasın. Çevrenizle uyumlu olun çalıştığınız yerdeki insanlarla kaynaşın.” şeklinde konuştu.

Sosyal ve eğitim hayatına dair bilgi ve tecrübelerini paylaşan Yıldırım Alkış, sohbetini teşekkür ederek tamamladı.

Yapılan toplantıdan çok memnun olan öğretmenler sohbetin devamının gelmesini iple çektiklerini söylediler. Öğretmenlere kitap hediye eden ve birebir görüşen Alkış, Akyaka’dan ayrıldı.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler