Ana sınıflarında ağız ve diş sağlığı

Ana sınıflarında ağız ve diş sağlığı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 Stratejik Planı kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında 81 ilde ana sınıfı öğrencileri ağız ve diş sağlığından geçiriliyor.

Yılda 2 kez flor-vernik uygulamasının başlatılması, öğretmenlere, ebeveynlere, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerinin yapılması ayrıca ağız ve diş sağlığına dair taramaların yapılması programı kapsamında Akyaka  Gazi Mustafa Kemal Anaokulunda diş taraması ve flor-vernik uygulaması yapıldı.

Diş çürüklerinin neden olduğu kalp,kemik ve üst solunum yolu hastalıklarının oluşmasını koruyucu önlemlerle  engellemek ve küçük yaşlarda oluşacak diş çürümelerine karşı gereken tedbirlerin alınması, düzenli diş fırçalama,sağlıklı beslenme,ve diş hekimi kontrolünün yapılmasının önemini anlatmak üzere Akyaka Kaymakamlığı tarafından bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmada öncelikle anasınıfı olan okullara ve tüm ilkokullara ağız bakım setleri dağıtımı yapıldı.

Akyaka kaymakamı İbrahim Cengiz’in ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Özgen’in de katıldığı uygulama kapsamında ilk olarak Uzm. Diş Hekimi Salih Sağtürk tarafından anaokulu öğrencilerine diş temizliği, diş fırçalama metotları ve diş fırçalamanın ağız ve diş sağlığı içi önemini anlatan uygulamalı bir eğitim verilerek, flor-vernik uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamanın ardından Kaymakam İbrahim Cengiz öğrencilere sağlık bakanlığınca ücretsiz verilen diş fırçası ve diş macunu dağıtımını yaptı. Anaokulu öğrencileri de Kaymakam İbrahim Cengiz’e yapmış oldukları resimleri hediye ettiler.

Akyaka İlçe merkezi ve tüm köy okullarında dağıtımı yapılan ağız ve diş sağlığı bakım setini alan öğrenciler kullanım hakkında bilgilendirilirken dişlerini sürekli fırçalayarak çürüklere karşı savaş açacakları sözünü verdiler. Öğrencilerin Diş hekimi ile olan güzel diyalogları özel anların yaşanmasına neden oldu.

ana-siniflarinda-agiz-ve-dis-sagligi-(1).jpgana-siniflarinda-agiz-ve-dis-sagligi-(2).jpgana-siniflarinda-agiz-ve-dis-sagligi-(3).jpgana-siniflarinda-agiz-ve-dis-sagligi-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler