Ankara’da uyuşturucuyla mücadelede gençlere yönelik farkındalık etkinliği
Ankara Gölbaşı Belediyesinin ev sahipliğinde, uyuşturucuyla mücadele kapsamında lise öğrencilerine yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.
Ankara Gölbaşı Belediyesinin ev sahipliğinde, uyuşturucuyla mücadele kapsamında lise öğrencilerine yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.
Gölbaşı Belediyesinin ev sahipliğinde, Gölbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle madde bağımlılığı, sentetik ve uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. İlçede eğitim ve öğretim gören lise öğrencilerine yönelik olarak Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro oyunu, gençlerden büyük ilgi gördü.
Kasım Uçkan'ın kaleme aldığı, Metin Karaman'ın yönettiği oyunda; Ebru Yıldız, Metin Karaman, Önder Özpınar, Öyküm Karaman ve Mehmet Elmas sahne aldı. Oyun, uyuşturucu madde kullanımının zengini-fakiri, kızı-erkeği olmadığını güçlü bir anlatımla vurgularken, "merak etme, özenme, bir kez deneme" mesajı üzerinden bağımlılığın insan hayatını nasıl kararttığını sahnelerle izleyiciye aktardı.
Toplumun her kesimini tehdit eden uyuşturucunun, bir merakla başlayıp ölümle ve yıkımla sonuçlanabileceğini gözler önüne seren oyunda, özellikle madde kullanımının "özendirici" hiçbir unsuruna yer verilmemesi dikkat çekti. Kullanım anı ya da sözde keyif halleri sahneye taşınmazken, bağımlılık sonrası yaşanan çöküş, acı ve çaresizlik gerçekçi bir şekilde anlatıldı.
Oyunun finalinde ekrana yansıtılan videoda ise bir doktorun ağzından gençlere önemli mesajlar verildi. Videoda, uyuşturucu kullanımının kalp, böbrek ve tüm vücut sistemlerine verdiği ağır zararlar anlatılırken, "Gerçek sevgiyi annenizde, babanızda arayın. O sevgi size yeter" vurgusu yapıldı.
"Gençlerimizi bu karanlık tuzaktan uzak tutmak hepimizin sorumluluğu"
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Odabaşı, şu ifadelere yer verdi:
"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi karanlık tuzaklardan korumak, bizim en temel görevlerimizden biridir. Bu mücadele sadece yasaklarla, cezalarla değil; bilinçlendirme, farkındalık ve doğru mesajlarla kazanılabilir. Sahnelenen "Pembe Aslında Siyahtır" oyunu, gençlerimize "bir kereden bir şey olmaz" anlayışının ne kadar büyük bir yalan olduğunu çok güçlü bir şekilde anlatmıştır. Uyuşturucunun zengini fakiri, kızı erkeği yok. Bu illet, temas ettiği her hayatı karartıyor, aileleri dağıtıyor, umutları yok ediyor. Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu tür çalışmalarla gençlerimizin zihninde kalıcı izler bırakmayı, onları hayata daha sağlam tutundurmayı amaçlıyoruz. Evlatlarımızın sağlıklı, mutlu ve bağımlılıklardan uzak bir geleceğe sahip olması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."
Kaynak: