Arpaçay diyaliz ünitesine kavuştu

Arpaçay diyaliz ünitesine kavuştu

Arpaçay Devlet Hastanesi’nde açılan hemodiyaliz ünitesi sayesinde, diyaliz hastası vatandaşlar tedavilerini artık Kars’a gitmeden ilçede yaptırma imkanına kavuştu.

KARS HAKİMİYET

Akyaka sınırlarında olan hastaların da kullanacağı diyaliz ünitesi haftalık toplamda 20 hastaya hizmet verebilecek. Kırsal köylerden Kars merkeze gitmekte olan vatandaşlar belirlenen saatlerde servis ile Arpaçay Devlet Hastanesine getirilecek, tedavilerinin ardından tekrar evlerine geri bırakılacak.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün ilçe ziyaretinde Kaymakam Abdil Koç tarafından diyaliz hastası vatandaşların özellikle kış aylarında çok sıkıntı yaşadıklarını anlatması üzerine, Vali Öksüz İl Sağlık Müdürlüğü’ne verdiği talimatla başlayan süreç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu’nun yakın takibi ile diyaliz ünitesi açıldı.

Arpaçay’a geldiğinden bu yana gerçekleştirmek istediği hedefler arasında yer alan diyaliz ünitesinin açılışından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaymakam Abdil Koç, devletimizin bu hizmetinin diyaliz hastası vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu süreçte Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç’tan da destek aldıklarını belirten Kaymakam Abdil Koç, yapım aşamasında Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Üngör ile Hastane Müdür Recep Atış’ın da konuyu yakından takip ederek sürece katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

arpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(6).jpgarpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(1).jpgarpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(4).jpgarpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(2).jpgarpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(5).jpgarpacay-diyaliz-unitesine-kavustu-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler