Arpaçay İlçe Halk Kütüphanesi Açıldı

Arpaçay İlçe Halk Kütüphanesi Açıldı

Arpaçay İlçe Halk Kütüphanesinin açılışı Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yapılarak, Arpaçaylıların hizmetine sunuldu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende; İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç tarafından yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Arpaçay İlçe Halk Kütüphanesinin açılışında bir konuşma yaparak okumanın ve kütüphanelerin eğitim ve öğretimdeki önemine dikkat çeken Vali Öksüz, kütüphanenin Arpaçay ilçemize hayırlı olmasını dileyerek, kütüphanenin ilçeye kazandırılmasında katkıları bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına, DAP İdaresine, Arpaçay Kaymakamlığına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Öksüz; “Bilgi toplumu sürecini yaşadığımız bu dönemde kitaplara verilen önemin farkında olmalıyız. Okuma ve kitap yaşamdır, yaşama renk veren yegane eserlerdir. Kitapları muhafaza eden bu kütüphaneleri oluşturmak, kütüphanelerin yapımına katkı göstermek bütün insanlığa,  ilimizin ve ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, gelişmesine, eğitimine de hizmet etmektir. Gelişmiş ülkelerde kütüphaneler, şehrin en güzel yerinde, en güzel binalarda hizmet vermektedir. Bu da kütüphanelerin ne denli önemli olduğunun göstergelerindendir. Kabul etmek zorundayız ki ülkemizde okuma alışkanlığı ne yazık ki azdır. Gelişmek ülkelerle aynı seviyeye çıkmak istiyorsak okuma alışkanlığımızı artırmak zorundayız. İnşallah, öğrencilerimiz, gençlerimiz ve halkımız bu kütüphaneden düzenli olarak yararlanır. Eğer kütüphanemizden gereği gibi yararlanmazsak burası sadece bir bina olarak kalır. Umarım ki okullarımız, vatandaşlarımız diğer kurum ve kuruluşlarımız buradan verimli şekilde istifade eder.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Öksüz, yetkililerden bilgi aldı.

arpacay-ilce-halk-kutuphanesi-acildi-(1).jpgarpacay-ilce-halk-kutuphanesi-acildi-(4).jpgarpacay-ilce-halk-kutuphanesi-acildi-(2).jpgarpacay-ilce-halk-kutuphanesi-acildi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler