Arpaçay’da 5. Rahvan At Yarışları Heyecanı

Arpaçay’da 5. Rahvan At Yarışları Heyecanı

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık köyünde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Geleneksel Rahvan At Yarışları, at sporuna ilgi duyan vatandaşları bir araya getirdi.

Meydancık köyünde hazırlanan parkurda yapılan yarışlara Kars’ın yanı sıra çevre illerden çok sayıda at sahibi ve binici katıldı. Yarış alanını dolduran vatandaşlar da mücadeleleri yakından takip etti.

Rahvan At Yarışı Sevenler tarafından, iş insanı Uğur Boy’un katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda farklı yaş ve kategorilerdeki atlar piste çıktı. Büyük Orta, Deste, Üçlü Tay, Küçük Orta ve Dörtlü Tay kategorilerinde yapılan yarışlarda biniciler dereceye girebilmek için mücadele etti.

Etkinlik boyunca zaman zaman çekişmeli anlar yaşanırken, rahvan atların sergilediği performans izleyicilerden ilgi gördü. Organizasyon, bölgede geçmişten günümüze sürdürülen atçılık kültürünün yeni nesillere aktarılmasına da katkı sundu.

Yarışların tamamlanmasının ardından derece elde eden at sahiplerine kupa ve çeşitli ödüller verildi.

arpacay-rahvan-at-yarislari

Kaynak:Bülent ERTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir