Arpaçay'ın su hattına eski Başkan engel olmuş!

Arpaçay'ın su hattına eski Başkan engel olmuş!

AK Partili Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, eski CHP’li Belediye Başkanı Enver Akkaya tarafından Arpaçay'a getirilen Arpaçay için eşsiz nitelikteki su hattı projesini asılsız gerekçelerle durdurduğunu söyledi.

AK Partili Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Karayolları Bölge Müdürlüğü marifetiyle hibe yoluyla ilçenin giriş yollarının inşası sırasında yeri değiştirilen su hattının yapımının eski CHP’li Belediye Başkanı Enver Akkaya tarafından durdurulduğunu ileri sürdü.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; 65’inci hükümet Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın yardım ve destekleriyle uzun uğraşlar sonucu Karayollarına hibe yoluyla yaptırılan Arpaçay giriş yollarının yapımı sırasında su isale hattın da yerinin değiştirildiğini belirtti. 

Altay açıklamasında yeri değiştirilen su hattının iki dönem CHP Belediye Başkanlığı yapmış olan Enver Akkaya’nın evinin önüne geldiği noktada, kamu yararına yapılan ve Arpaçay için eşsiz nitelikteki bu projenin kendisi tarafından asılsız gerekçelerle durdurulduğunu ileri sürdü.

Durumu Arpaçay halkıyla paylaşmayı bir görev bildiğini belirten Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay: “Kişisel duygularına hakim olamamış olmalı ki her fırsatta Arpaçay sevdasını dile getirmesine rağmen böylesi güzel bir projenin önünü kesmeye kalkması kendi samimiyetsizliğine işarettir. Kendisi duvarının yıkıldığını, bahçe kapısının zarar gördüğünü iddia etmiştir. Aşağıda ilgili fotoğraf ve videolar da görüleceği üzere bizzat yaptığım incelemeyle ne duvarına ne de kapısına bir zarar verilmediğini gördüm. Tek sıkıntı bahçe kapısının önüne kadar yapılan asfaltın -ki bu da kendisi mağdur olmaması için yapılmıştır. Bahçe kapısının kapanmasını engelleyecek kalınlıkta olmadığı görülmektedir. Ayrıca hattın geçtiği yolda kamuya ait bir yoldur. Velev ki öyle bir durum olmuş olsa bile yapılan tahribat Karayolları ve belediyemiz tarafından aslına uygun olarak onarılır. Kendisinin de çok iyi bilmiş olduğu bu duruma rağmen hiç bir gerekçesi ve hakkaniyeti olmayan, maruz kaldığımız bu hareketin ne amaçla ve ne için yapılmak istendiği ortadadır. Karayollarının ve görüşülen bazı resmi makamların girişimlerinin sonucunu bekliyoruz. Aksi takdirde oldukta can sıkıcı ve kamu zararına yapılan bu girişimin hukuki yollarla çözümü için süreci başlatacağız. Kamuoyuna arz ederim.”dedi.
ak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(1).jpgak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(2).jpgak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(3).jpgak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(4).jpgak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(5).jpgak-partili-baskandan,-eski-chp’li-baskana-sitem -(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler