Arslan ve Kılıç; “Havalimanı gümrük birimi hayırlı olsun”

Arslan ve Kılıç; “Havalimanı gümrük birimi hayırlı olsun”

Kars Harakani Havalimanımızın gümrük birimi kurularak uluslararası uçuşlara açıldığını söyleyen Arslan ve Kılıç, “Kars'tan direkt Umre ve Turistik Charter seferlerinin planlanması için yetkililer nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.” dediler.

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, girişimleri sonucunda mevcutta hudut kapısı olan Kars Harakani Havalimanımızın gümrük birimi kurularak uluslararası uçuşlara açıldığını ve yurt dışından gelen transit yolcularımızın gümrük işlemlerini Kars’ta yaptırabileceğini ve havalimanımıza turistik charter uçuşların yapılabileceğini bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada; “Modern terminali ve iki pisti ile mevcutta hudut kapısı olarak tanımlı fakat gümrük hizmetlerine kapalı olan Kars Harakani Havalimanımız, daimi gümrük kurulması ve havayolu şirketlerinin gümrüksel açıdan kapalı olan butonlarının aktifleştirilmesiyle birlikte uluslararası uçuşlara açılmıştır.

Bu sayede, yurtdışından havalimanımıza gelen yolcularımız, İstanbul'da gümrük işlemlerini yaptırıp, bagajını alıp, ilk defa Kars'a uçuş yapacakmış gibi prosedürlere katlanmayacak olup, örneğin; Almanya'dan Kars'a gelen yolcularımız bagajını Almanya'da verip, Kars Harakani Havalimanımızda teslim alabileceklerdir. Bu sayede yaşanan bagaj kayıplarının önüne geçilebilecek olup, zamandan da tasarruf edilmiş olunacaktır.

Bu kolaylıklara müteakip Kars'tan direkt Umre ve Turistik Charter seferlerinin planlanması için yetkililer nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.” dediler.

Hemşerilerimiz ve Kars’ımıza gelen misafirlerimiz için hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayelerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; yakın ilgileri ve desteklerinden dolayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve ekiplerine Kars halkı adına teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler