Arslan ve Kılıç: “Kars OSB’de altyapı ve yol çilesi bitti”

Arslan ve Kılıç: “Kars OSB’de altyapı ve yol çilesi bitti”

Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek biten yatırımlar için teşekkür etti.

Volkan KARABAĞ

Ziyaret sırasında Bakan Varank’tan Kars’ta devam eden yatırımlar için destek istediklerini de açıklayan Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars OSB’de yıllardır devam eden altyapı ve yol çilesinin bittiğini söylediler.

Arslan ve Kılıç’ın yaptıkları açıklama; “Uzun süredir takip edip, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı yatırım programına aldığımız ve Bakanlıkça yaklaşık 19 milyon TL bedelle ihale edilen Kars Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Altyapı Yenileme İnşaatı Yapım İşi, Kars Küçük Sanayi Sitesinin ortak yolları dâhil olmak üzere 10,28 km yol ağı asfaltlanmış, 36.000 m² kaldırımı ve 44.240 metre beton olarak inşa edilmiş ve yolların drenajı için de 3.5 km yağmur suyu hattı yapılarak yol kıyılarına 250 adet yağmur suyu menholü yerleştirilmiştir. Ayrıca Kars Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki yaklaşık 4,5 km’lik iç yolların asfaltlanması da Kars Belediye Başkanlığınca 15 Kasım 2021 tarihinde tamamlanarak sanayi esnafının hizmetine sunulmuştur.

Kars Organize Sanayi Bölgesi ve Kars Küçük Sanayi Sitesi doğalgaz dağıtım şebekesi iki etap halinde inşa edilmiş, yapılan şebeke ile 120 adet OSB yatırımcısına, 408 adet KSS esnafına doğalgaz altyapısı sağlanmıştır. Toplam tutarı yaklaşık 4 milyon TL olan yatırımın yüzde 57’si Serhat Kalkınma Ajansı tarafından, yüzde 43’ü Kars OSB tarafından karşılanmıştır. Aralık2021 itibari ile şebekeye doğalgaz arzı verilmiş, OSB yatırımcıları ve KSS esnafı doğalgaz kullanmaya başlamıştır.

Kars Organize Sanayi Bölgesi 2. İlave OSB alanında tekstil yatırımları için Kars İl Özel İdaresine 17.000 m²’lik bir parsel tahsis edilmiştir. SERKA finansmanı ile Kars İl Özel İdaresinin kontrollüğü altında bu alanda 5.000 m² + 5.000 m² = 10.000 m²’lik kapalı alana sahip iki adet tekstil fabrikasının yapımı planlanmıştır. Fabrikaların inşaat ihalesi 16 Eylül 2021 tarihi itibariyle yapılmış ve inşaatı devam etmektedir. Proje içerisinde fabrikalara ek olarak sosyal donatı alanları, kreş, spor alanları vb. yapılar da bulunmaktadır. Bu tesislerin faaliyete geçmesiyle birlikte iki tesiste toplam 1.000 kişiye istihdam sağlanması planlanmaktadır.

Kars Organize Sanayi Bölgesi 2. İlave OSB alanında, özel sektörün ve kamunun ihtiyaçlarına yönelik olarak çağrı merkezi hizmeti sunmak için talepte bulunan yatırımcımıza

6.000 m² parsel tahsis edilmiş olup, bu alanda 1500 m² kapalı alana sahip Çağrı Merkezi kurulması planlanmaktadır. Söz konusu yatırımın 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmış olup, Çağrı Merkezi Yatırımı ile 1. vardiya 600 kişi, 2.vardiya 250 kişi, 3.vardiya 150 kişi olmak üzere toplam 1000 kişiye istihdam sağlanması öngörülmektedir.

DSİ 24.Bölge Müdürlüğü ile Kars OSB arasında imzalanan protokol gereğince projeleri OSB tarafından hazırlattırılan ve DSİ 24.Bölge Müdürlüğünce 02.02.2022 tarihinde ihalesi yapılan Kars İli Organize Sanayi Bölgesi Taşkın Koruma İnşaatı İşi kapsamında 1429 metre uzunluğundaki kanal duvarları taş duvar olarak (genişliği üstte 0,80 metre, altta 1,90 metre, yüksekliği ortalama 3 metre) ve tabanı beton (40-80 cm arası) olarak yenilenecektir. Projenin İhale bedeli 7.216.212,05 TL olup, yapım işinin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.” dediler.

arslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(5).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(3).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(6).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(7).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(1).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(2).jpegarslan-ve-kilic-“kars-osb’de-altyapi-ve-yol-cilesi-bitti”-(4).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler