Arslan ve Kılıç, Kültür Bakanı’yla görüştü

Arslan ve Kılıç, Kültür Bakanı’yla görüştü

Arslan ve Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Kars’a yapımı planlanmış olan yatırımlar için gerekli ödeneğin aktarılması hususunu görüştü.

Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’a yapımı planlanmış olan yatırımlar için gerekli ödeneğin aktarılması hususunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ettiklerini bildirdiler.

Arslan ve Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanıyla yaptıkları görüşmeye ilişkin yaptıkları açıklamada, “Kars Kalesi içindeki koğuşların restorasyonun yapılarak turizme kazandırılması işi için gerekli ödeneğin aktarılması ve Sarıkamış Kayak Merkezinde otomasyonun yapılması, 2 telesiyej hattının taşınması, 3 hattın yenilenmesi işleri ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığının aktaracağı ödeneğe ilave olarak ödenek aktarılması ile işlerin tamamlanmasını talep ettik. Sayın bakanımız gereği için ilgililere talimat verdi” dediler.

Himayeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Kars ve ilçelerinin yapılmış ve yapımı planlanmış olan projelerine olan destekleri için Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a teşekkür eden Arslan ve Kılıç, şehrimize, bölgemize ve ülkemize değer katan Kars’ın kültür varlıkları ve turistik alanlarının korunması, yaşatılması ve öne çıkarılması hususunda titizlikle hareket ettiklerini, bundan böyle de gerekli yatırımların yapılması ve ihtiyaç duyulacak ödeneklerin sağlanması için takiplerine ve girişimlerine devam edeceklerini belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler