Arslan ve Kılıç’ın kurtuluş mesajı

Arslan ve Kılıç’ın kurtuluş mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış, Selim ve Kağızman'ın kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Sarıkamış, Selim ve Kağızman ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünü ve atalarımızın o büyük mücadele azmini yürekten kutluyoruz. Bu güzel ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşları, büyük emekler ve eşsiz kahramanlıklarla destanlaşmıştır.

Halkımız, kahraman ordumuzla yekvücut olarak doğu cephesinde yaşanan katliamlara son vermiş, işgalcileri ilçelerimizden söküp atmış ve düşman işgalini bitirmişlerdir. Her ilçemizin kurtuluşunda kahraman ecdadımızın müstesna mücadelesi vardır. Hürriyet ve bağımsızlığından asla ödün vermeyen yüksek ruhlu ecdadımız, ilçelerimizde zaferden zafere koşmuş, tarihte hak ettikleri yeri almışlardır.

Bu gün, hür, bağımsız, kudretli ve müreffeh bir ülkede yaşamanın temelinde, verdikleri büyük mücadele ile düşman işgalini bertaraf edip şehit ve gazi olan ecdadımız vardır. Elde ettikleri zafer milletimizin iftihar tablosudur.

Hürriyetimizin ve bağımsızlığımızın temelini teşkil eden birlik ve beraberlik ruhu, ecdadımızın vermiş olduğu o büyük mücadeleyi anmak, anlamak ve anlatmakla kuvvet bulur. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Eylül’de Sarıkamış, 30 Eylül’de Selim ve 1 Ekim’de Kağızman ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünü tekrar gururla kutluyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler