Aygır Gölü’ne Uçan Ot Yüklü Traktör 1 Günde Çıkarılabildi!

Aygır Gölü’ne Uçan Ot Yüklü Traktör 1 Günde Çıkarılabildi!

Kars’ın Susuz ilçe sınırları içinde Ardahan-Göle yolu üzerinde bulunan Aygır Gölü’ne düşen ot yüklü traktör 1 günü aşkın süredir devam eden çalışmalar sonucu kurtarılabildi.

Edinilen bilgilere göre; Raif Boysu (48) isimli çiftçi, 2 gün önce Aygır Gölü yamacındaki tarlasına traktörüyle ot toplamaya gitti. Otları römorka yükledikten sonra urganla bağlamak için römorkun üzerine çıktı. Bu sırada yönü de göle doğru olan traktör kendiliğinden hareket etmeye başladı ve Raif Baysu kendisini aşağı attı. Kazadan yara almadan kurtulan Baysu, gözyaşları içinde bu defa traktörünün otlarla birlikte göle gidişini ve sulara gömülüşünü izledi. Tek başına olduğu için elinden bir şey gelmeyen Baysu, geri dönerek yardım istedi. Dün sabah başlatılan kurtarma çalışmalarına Susuz Kaymakamlığı da bir kepçeyle destek verdi. Kepçe ve vatandaşların kurtarma çalışmaları bu sabah saatlerinde tamamlandı.

Sudan çıkarılan traktör ve otların kullanılamaz duruma geldiği görülürken, kurtarma çalışmaları sırasında ise bazı vatandaşların suya düştüğü görüldü.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler